Blogs geschreven door onze loopbaancoaches.

Elke donderdag is er een nieuwe blog

groei en uitdaging
Sofie Stiers

Wat is de Polyvagaaltheorie? Basisprincipes en Toepassingen bij Stress en Veerkracht

Begrijp je stress, begrijp jezelf. De polyvagaaltheorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, biedt inzichten in hoe ons autonome zenuwstelsel omgaat met stress.
Deze theorie kan helpen bij het herkennen en reguleren van stressreacties, het bevorderen van sociale verbinding en het opbouwen van veerkracht. Door deze inzichten toe te passen, kunnen zij een gezondere en bevredigender werkervaring creëren.

lees verder »
balans werk-privé
Peggy Poppe

Het Belang van Werk-Privé Balans voor Zelfstandigen

Een goede werk-privé balans is cruciaal voor zelfstandige ondernemers om stress te verminderen, hun gezondheid te verbeteren en hun welzijn te bevorderen. Het stellen van duidelijke grenzen en het maken van tijd voor ontspanning zijn essentieel. Loopbaancoaching kan helpen om deze balans te vinden en efficiënter te werken. Dit leidt tot een gelukkiger en succesvoller leven, zowel professioneel als persoonlijk.

lees verder »
groei en uitdaging
Anniek Goossens

De kracht van de 3 G’s: Gebeurtenis, Gedachte en Gevoel

In ons dagelijkse leven worden we voortdurend geconfronteerd met situaties die ons emotioneel raken. Deze emoties komen niet zomaar uit de lucht vallen; ze zijn vaak het resultaat van een proces dat we de 3 G’s noemen: Gebeurtenis -> Gedachte -> Gevoel
Door inzicht te krijgen in dit proces kunnen we beter begrijpen waarom we ons op een bepaalde manier voelen en hoe we onze emoties kunnen reguleren.
Ben jij je bewust van dit proces bij jezelf en jouw emoties? Lees anders even mee!

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Wat is loopbaanbegeleiding eigenlijk ?

Loopbaanbegeleiding gaat niet alleen over van job veranderen, maar om zelf je professionele koers te bepalen. Of je nu in woelige wateren vaart of op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, wij helpen je je mogelijkheden en talenten te ontdekken en een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) op te stellen. Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Boetseer je job: jobcrafting uitgelegd.

Jobcrafting is het proces waarbij je jouw taken aanpast om ze beter te laten aansluiten bij je talenten, behoeftes en interesses. Dit helpt om een evenwicht te creëren tussen energiegevende en -nemende taken, waardoor je meer betrokkenheid, motivatie en voldoening uit je werk haalt. Het stappenplan omvat het verkennen van je talenten, het analyseren van je taken, het identificeren van kansen om je job te boetseren, en het bespreken van je plannen met collega’s en leidinggevenden. Er zijn vier vormen van jobcrafting: het boetseren van taken, werkrelaties, gedachten over werk en de werkomgeving.

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Een Verrijkende Reis: Onze Teamactiviteit

Ook als loopbaancoaches is het nodig om voor onszelf te zorgen. En daarom organiseerde we een teamactiviteit. Het was een verrijkende ervaring vol yoga-opwarming, zelfreflectie over interne obstakels, en het aanleren van samenwerkingsvaardigheden en veerkrachtige mindset tools, waardoor we als team versterkt zijn. 1 ding is zeker, we houden er allemaal van om bij te leren.

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Alarmsignalen voorafgaand op een burn-out

Hoe kan je een burn-out herkennen?
Wat zijn mogelijke alarmsignalen die erop wijzen dat een burn-out nadert?

In deze blog overlopen we enkele alarmsignalen in de aanloop van burn-out.

Omdat het belangrijk is zo snel mogelijk in te grijpen en bij te sturen deel ik graag mogelijke alarmsignalen die erop wijzen dat een burn-out op de loer ligt. 10 alarmsignalen.

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Werken als zelfstandig loopbaancoach met collega’s

Werk je momenteel onder andere als #loopbaancoach en ben je op zoek naar een nauwere samenwerking met fijne, gelijkgestemde, unieke collega’s? En voel je een nood aan meer connectie en teamoverleg?

Hou je van vrijheid en zelfstandigheid?

En wil je graag je eigen praktijk verder opbouwen en uitwerken?

Dan zit je bij ons #loopbaancentrum op de juiste plek.

lees verder »
Blog
Sofie Vervloet

De impact van een faillissement

In deze blog onderzoeken we de gevolgen van een faillissement voor werknemers en bieden we praktische tips en advies voor degenen die plotseling zonder werk komen te zitten.

lees verder »
groei en uitdaging
Anniek Goossens

Levenslang leren en de impact op jouw loopbaanontwikkeling

Levenslang leren is cruciaal voor het voortdurend ontwikkelen van jouw vaardigheden en kennis op verschillende gebieden. Het kan betekenen dat je een expert bent in één gebied, terwijl je tegelijkertijd een beginner bent in een andere gebied. Deze constante cyclus van zelfvernieuwing en verbreding stelt jou in staat om flexibel te blijven en je aan te passen aan veranderende omstandigheden in de bedrijfswereld.

lees verder »
balans werk-privé
Virginie Parent

Energielek

Mijn baas bepaalt hoe ik mij voel: dit is een “energielek”: het gevoel ervaren dat datgene wat je graag doet plots alle energie wegneemt.

lees verder »
Blog
Dominique Wauters

Wat is de impact van je levensloop op jouw loopbaan?

Het mooie aan loopbaancoaching is dat het zelfreflectie en zelfbewustzijn stimuleert. Het geeft een dieper inzicht in de eigen emoties, drijfveren en behoeften, waardoor men beter leert om te gaan met uitdagingen op het werk.

Werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling leidt ook tot meer voldoening op het werk, en een positiever gevoel van eigenwaarde.

Het tekenen van een levenslijn geeft inzicht in de verschillende levensfasen en in welke mate deze verband houden met gemaakte loopbaankeuzes.

lees verder »
Blog
Sofie Vervloet

Waarom (tijdig) aanwezig zijn van belang is.

Op tijd zijn op het werk is meer dan alleen een kwestie van beleefdheid; het is een teken van toewijding, betrouwbaarheid en professionaliteit. Helaas ervaren veel werkgevers nog steeds problemen met werknemers die te laat komen of zelfs helemaal niet opdagen. Deze nonchalante houding kan echter ernstige gevolgen hebben voor zowel de individuele werknemer als het bedrijf als geheel.

lees verder »
Blog
Anniek Goossens

Sorry, maar nee.  Nee zeggen: waarom je het moet doen én hoe je het doet

Voor velen onder ons is nee zeggen een uitdaging. Maar kunnen nee zeggen is een vaardigheid die essentieel is voor het bewaken van onze eigen grenzen en welzijn. Hoewel het moeilijk kan zijn, is het belangrijk om te leren hoe we op een respectvolle en assertieve manier nee kunnen zeggen. Door dit te doen, kunnen we onze tijd, energie en emoties beter beheren en onze eigen behoeften prioriteit geven.

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Welke belemmerende overtuigingen houden je tegen?

In een loopbaancoaching traject kan je je belemmerende overtuigingen ontdekken, onderzoeken en omvormen.

Als loopbaancoach help ik je op pad en samen zoeken we naar patronen, overtuigingen en op welke manier je die kan omzetten in ander, positief gedrag.

Het is als loopbaancoach altijd mooi om te zien wat dit traject telkens opnieuw teweegbrengt en vaak wordt het beloond met een mooie glimlach.

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Ken jij je “soft skills”?

‘Soft skills’ zijn ook wel bekend als jouw ‘zachte vaardigheden’ of ‘persoonlijke vaardigheden’.
Ze verwijzen naar jouw vaardigheden, die te maken hebben met hoe je met anderen omgaat, communiceert en samenwerkt.

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Loslaten: 3 tips

« Laat het los ». Horen we wel eens regelmatiger dan ons lief is. Allemaal goed en wel maar dat blijkt toch gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het loslaten van ons verleden, verdriet, onze pijn, onzekerheden, patronen, etc. maakt ons leven lichter. Toch houden we ons hier maar al te graag aan vast. En daardoor kwellen we onszelf. Accepteren wat vandaag is; hoe ik mij vandaag voel; wie ik vandaag ben, kan soelaas brengen. Vanuit acceptatie aanvaarden we wat is. En kunnen we bewuster en gerichter loslaten. Een oefening die hierbij kan helpen is je echt fysiek losschudden. Laat je maar eens helemaal gaan. En wanneer je denkt “hier maak ik me compleet belachelijk”. Vooral voortdoen en proberen die controle los te laten. Om zo vrijer en blijer te kunnen zijn wie jij bent.

lees verder »
loopbaantest
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Loopbaantest

Omdat het kan helpen om regelmatig jezelf in vraag te stellen, is er nu ook de loopbaantest van de VDAB.

De Loopbaantest is een test met 30 vragen die je een beter inzicht geven in je ‘loopbaancompetenties’.

Je krijgt hierbij een antwoord op je vraag wat er allemaal speelt bij een duurzame loopbaan, en wat je op weg kan helpen.

lees verder »
leiderschap
Sofie Vervloet

Communicatie met leidinggevenden: hoe angst ombuigen in kracht

Effectieve communicatie met leidinggevenden is cruciaal, maar het kan intimiderend zijn. Ontdek in deze blog praktische tips, oefeningen en concrete voorbeelden om structuur aan te brengen in je communicatie en weerstand op te bouwen, waardoor je met vertrouwen en doelgerichtheid met jouw overste kunt spreken.

lees verder »
solliciteren
Peggy Poppe

De kleren maken de man/de vrouw…?

Uit onderzoek blijkt dat de eerste indruk die je maakt veel bepalend is. 
Hierin speelt natuurlijk kleding ook een heel belangrijke rol.  Hoe kan je dit toepassen bij een sollicitatie?

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Ga op reis door je eigen leven

Jouw levensmissie – weet jij wat die is ?

Een duidelijk zicht krijgen op wat je belangrijk vindt in het leven én waar je professioneel de meeste tijd wil aan besteden, is een heel verhelderende oefening. Virginie legt je uit hoe je hieraan kan beginnen.

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

Where focus goes, energy flows, results show.

Wat je aandacht geeft groeit. Die kracht hebben we allemaal. Dus vraag jezelf eens af, waar gaat mijn focus naartoe? Wat geef ik aandacht? 1 gedachte zit boordevol kracht. We kunnen dus maar beter focussen op datgene wat jij wil dat groeit. En dat vraagt om focus, richting en actie. Allemaal evenwaardig aanwezig. Niet altijd gemakkelijk, maar het leven leert ons: “oefening baart kunst” ;). Dus zet die stap die je al zo lang wil zetten. Alleen door actie ga je ervaren. En alleen door ervaring wordt jouw vertrouwen groter. Ga ervoor en wees ondertussen mild met jezelf. Wees geduldig met de tijd die verandering vraagt. En dan komt jouw resultaat alleen maar dichterbij. Ik wens je veel succes en focus voor onderweg!

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Ken je de Vlaamse opleidingsincentives al?

Er zijn drie opleidingsincentives: opleidingsverlof, opleidingskrediet en opleidingscheques waarmee de Vlaamse overheid u een duwtje in de rug wil geven als u als werknemer werk en opleiding wilt combineren. Lees hier wat ze inhouden.

lees verder »
Blog
Dominique Wauters

Heb jij jouw loopbaancheque al gebruikt?

Er bestaat vandaag nog zoveel onwetendheid over loopbaancheques. Jammer! Want wat kan je nu precies met zo’n loopbaancheque? Wat is de kostprijs? En misschien heb je er zelf tot nu toe nog geen gebruik van gemaakt omdat je de mogelijkheden én het financiële voordeel niet kende? Onze career coach Dominique Wauters vertelt jou graag meer over loopbaancheques in deze nieuwe blog.   

lees verder »
Blog
Anniek Goossens

Het Impostersyndroom: Leidinggevenden en hun teams

In mijn vorige blog heb ik geschreven over het fenomeen dat velen van ons kennen als het “imposter syndroom”. Dit gevoel van twijfel over onze eigen prestaties en een voortdurende angst om ontmaskerd te worden als een bedrieger kan ons allemaal overkomen, ongeacht onze positie in de organisatie. Vandaag wil ik verder ingaan op dit onderwerp en inzichten delen over hoe zowel leidinggevenden als teamleden hiermee kunnen omgaan.

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Wist je dat? Als zelfstandige heb je ook recht op loopbaancheques.

Wist je dat je ook als zelfstandige recht hebt op loopbaancheques via VDAB ? Op dit ogenblik betaal je hiervoor 80 euro en krijg je 7 coaching sessies die meestal onderverdeeld worden in sessies van een uur..

Je hebt hier recht op vanaf 7 jaar werkervaring, als zelfstandige en/of als werknemer.

Veel zelfstandigen gaan ervan uit dat ze geen recht hebben op loopbaancheques en ontzeggen zich hiermee de kans op ondersteuning op de eigen werkvloer.

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Virginie Parent

Solliciteren is uitdagend !

Solliciteren is zeker uitdagend. Hoe jij die uitdaging beleeft, is afhankelijk van verschillende factoren.
Welke ervaring en kennis kan je voorleggen ? Hoe loopt het op de arbeidsmarkt ? Hoe gaat het in de sector, waarin je solliciteert ? Wat zijn de gangbare loonsvoorwaarden? Zijn er persoonlijke omstandigheden, die meespelen ? Allemaal vragen, die ervoor zorgen dat solliciteren best wel uitdagend is.

Een loopbaancoach, gaat jou ondersteunen in het helder krijgen wat jou allemaal bezighoudt en welke vragen voor j́ou relevant zijn of niet. Zo houdt je focus en mentaal evenwicht.

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Een gezonde geest in een gezond lichaam, ook op het werk!

Op het werk is het niet altijd gemakkelijk om deze gezondheid te monitoren en in evenwicht te houden. We hebben deadlines, druk van collega’s, targets, etc. waar we tegenaan lopen. Hoe kunnen we er toch voor zorgen dat onze geest en ons lichaam gezond blijft? Wat kan helpen?

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Positief blijven bij de zoektocht naar een job

Het vinden van een nieuw job kan lastig en vermoeiend zijn. De zoektocht kan soms aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Hoe kan je van deze jobzoektocht toch een inspirerend parcours maken? En van een pfffff-modus naar een yesss-modus gaan. Eerst en vooral: erken dat de zoektocht niet van een leien dakje verloopt. Take a break. En herdefinieer je zoektocht waarin je 200% eerlijk bent met jezelf. Wat heb jij ècht nodig? En ondertussen: blijf leuke dingen doen voor jezelf. Ontspanning is even belangrijk als inspanning. En weet, hulp vragen mag… Een jobcoach kan je helpen om van deze zoektocht een leerrijk en succesvol traject te maken met als eindresultaat: een job waar jij blij van wordt. Let’s get started!

lees verder »
Blog
Dominique Wauters

AQ? Euh wat?

AQ of het adaptability quotiënt is het vermogen om met deze veranderingen te kunnen omgaan, en in hoeverre werknemers – binnen de professionele context – in de mogelijkheid zijn zich snel te heroriënteren. In hoeverre ben jij wendbaar?

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Vervloet

De Voordelen van jobcoaching: een steun in de rug naar succes

Jobcoaching is een waardevol instrument voor mensen met verschillende achtergronden en behoeften die op zoek zijn naar werk of hun huidige baan willen behouden. Jobcoaches zijn professionals die individuele begeleiding bieden om te helpen bij het vinden, behouden of verbeteren van werk. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van jobcoaching en hoe het kan bijdragen aan zowel de persoonlijke groei als professionele ontwikkeling van individuen.

lees verder »
Blog
Anniek Goossens

Het Impostersyndroom: Bang om door de mand te vallen

Het imposter-syndroom is een fenomeen waarbij je jezelf ziet als een bedrieger of een oplichter. Je legt de lat enorm hoog voor jezelf en je hebt de neiging je eigen prestaties te onderschatten. En dit ondanks eerder bewijs van jouw bekwaamheid en prestaties. Het imposter-syndroom kan een belangrijke invloed hebben op jouw en je succes.

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Kleren bij een sollicitatie

Uit onderzoek blijkt dat de eerste indruk die je maakt veel bepalend is.

Hierin speelt natuurlijk kleding ook een heel belangrijke rol, ook bij je sollicitatie. Hoe kan je het aanpakken?

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Waardevol Werk

a na wat jou beweegt en motiveert in het leven. Onderzoek wat jouw motivatie is om te werken.
Waarom doe je wat je doet ? Welke waarden vind je hierbij belangrijk ? Welke ervaring en kennis heb je al opgebouwd ? Hoe kan je deze blijvend met impact inzetten ?

lees verder »
ylia
Sofie Stiers

Groei Mindset versus Fixed Mindset

In essentie gaat groei mindset over het weten dat je kan groeien in je vaardigheden en je kwaliteiten. Je kan je ontwikkelen, ook al denk je van niet. Dat is ook met emotionele thema’s. Maar hoe werkt dit? En wat ben jij?

lees verder »
Blog
Dominique Wauters

Human Design

#HumanDesign #methodiek #coaching #persoonlijkheid  Tijdens een loopbaancoaching worden er in functie van de hulpvraag en/of behoeften van de coachee vaak extra tools gebruikt om de kernwaarden, talenten en competenties inzichtelijk te maken.  Enkele voorbeelden van dergelijke tools zijn de DISC kleurenpersoonlijkheidtest, en de Myers-Briggs type indicator MBTI. Een methodiek die tot nu toe minder bekend is, maar stilletjes aan ook zijn weg vindt in de coachingswereld, is Human Design.  Aangezien we graag op maat van de cliënt werken, laten we jou in deze blog kennismaken met deze relatief nieuwe methodiek.

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Summer vibes: rest yourself

De zomer. Een tijd van (samen) zijn, van rust en lekker vakantie vieren. Een tijd van meer zijn dan doen. Een tijd van meer vrije ruimte. Op een rustig, gestaag ritme. Een tijd waarin we onszelf wat meer aandacht en tijd mogen schenken. Ja hoor, je leest het goed. Ondanks alle externe festiviteiten, terrasjes, festivals en bbq’s is het ook echt een tijd om rust te nemen. Rust te nemen om voor jezelf te zorgen. Dat boek te lezen dat je al zo lang wil lezen. Of heel simpel gewoon voor je uit te staren. Zwaluwen zien spelen in de lucht. Bijtjes zien smullen van verse nectar. Neem je tijd, schenk jezelf de aandacht die je verdient en geniet…

lees verder »
burnout
Anniek Goossens

Positieve boodschappen aan je lijf geven – stressregulatie (2)

In mijn vorige blog konden jullie lezen over wat stressregulatie en positieve signalen voor jouw lichaam kunnen betekenen. Ik schreef hierover naar aanleiding van het boek ‘Activeer je Nervus Vagus’ van Luc Swinnen dat ik onlangs las. In mijn blog van vandaag wil ik graag verder in gaan op stressregulatie, hoe je dit concreet aanpakt en hoe loopbaanbegeleiding hierin een hulp kan zijn.

lees verder »
motieven & reflecties
Peggy Poppe

Goed in je vel … de vakantie in?

Ga jij met een goed gevoel de vakantie in? Of voelt dat toch anders? Blijf je liever thuis of vind je dat je moet met het vliegtuig weg gaan?
Peggy Poppe reflecteert met je mee. Want als vakantie vrije tijd betekent, is dan niet elk moment dat je als vrije tijd ervaart, vakantie?

lees verder »
Blog
Dominique Wauters

Loopbaanbegeleiding omvat zoveel meer dan ander werk.

In deze blog geeft onze loopbaancoach Dominique Wauters graag wat opheldering rond loopbaanbegeleiding.  Volgende topics komen hierbij aan bod: wanneer kan loopbaanbegeleiding iets voor jou zijn?  Wie komt in aanmerking, al dan niet dmv gebruik van loopbaancheques?  Hoe verloopt loopbaangeleiding?  En wat is de kostprijs van begeleiding met loopbaancheques?

lees verder »
balans werk-privé
Anniek Goossens

Stressregulatie: Boodschappen van je lijf (1)

Stressregulatie en positieve signalen sturen naar jouw lichaam. Dit lijkt me allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Wat mij hierin geholpen heeft, was het lezen van het boek ‘Activeer je Nervus Vagus’ van Luc Swinnen. Verschillende inzichten uit dit boek pas ik sindsdien toe voor mezelf alsook tijdens mijn loopbaanbegeleidingen.

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Vergelijk jij je met anderen?

Jezelf vergelijken met een ander:  pure tijdverspilling? Als je het aandachtig bekijkt: hoe vaak betrap je jezelf niet op vergelijken? Blijkbaar hebben wij een constante vergelijkingsdrang. Dit is gedrag dat ons als kind al wordt aangeleerd.  Op scholen wordt er constant vergeleken: opleidingen, klassen, … Neem nu het klasgemiddelde.  Dat

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Als je niet kan beslissen.

Als je rond een beslissing in rondjes blijft draaien of een professionele beslissing telkens opnieuw blijft uitstellen, dan zit je met een dilemma.
Hoe kan je hiermee omgaan?

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Omgaan met perfectionisme: 3 tips

“When perfectionism is driving us, shame is riding shotgun and fear is that annoying backseat driver!” Deze quote van Brené Brown kaart 2 grote oorzaken aan van perfectionisme: schaamte en angst. 4 concrete tips om hiermee om te gaan zijn:
1. Goed is goed genoeg
2. Aanvaard wat is
3. Ga in beweging
4. Laat jezelf zien
Tips waarmee je je eigen leven weer in handen kan nemen. Want van zodra jij vindt dat goed genoeg is. Je steeds terugkomt naar wat er zich nu afspeelt. Op tijd een dansje doet en jezelf laat zien in wie je echt bent. Dan zal perfectionisme er nog altijd zijn. Maar het is niet meer de leider van jouw levensdans. Veel dansplezier!

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Wanneer is je ontslag geven een vlucht?

Je wil je ontslag geven maar hoe weet je dat het op een andere werkplaats beter is? Vlucht je van je huidige omstandigheden of is het een goede stap in je carrière? In deze blog zoeken we uit hoe je het verschil kan merken.

lees verder »
leiderschap
Dominique Wauters

Hoe conflicten op te lossen op het werk?

Als ergernissen zich gaan opstapelen ontstaat er een voedingsbodem voor conflicten.  En dat is absoluut te voorkomen, want op termijn heeft dit een negatieve impact op de samenwerking en zal het werk en het werkplezier hieronder gaan lijden. 

lees verder »
groei en uitdaging
Sofie Vervloet

Positieve Intelligentie (PQ) ontwikkelen

Hoe snel kan jij schakelen van negativiteit naar positiviteit?
Hoe ga je om met tegenslagen op de werkvloer? Hoelang blijf je een negatieve sfeer aanzien onder de werknemers? Zoek je steeds de fout bij jezelf of leg je de schuld vaak bij anderen? Lig je ’s nachts wakker van onzekerheden? Deze en andere leiderschapskenmerken bepalen of je een hoog of laag PQ hebt ontwikkeld. Positieve Intelligentie is de kwaliteit van de toekomst en je jezelf er in trainen.

lees verder »
Blog
Anniek Goossens

Motivatie/zinvol werk – deel 2

Werkgeluk In mijn vorige blog schreef ik over motivatie. Wat motiveert je? Wat precies zorgt voor ons werkgeluk. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste mensen wel tevreden zijn op hun job, maar dat slechts een minderheid echt werkplezier beleeft, geëngageerd is of zijn werk ook echt zinvol vindt.  Ik val

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Loopbaancoaching ook voor 60+

Een doelgroep die volgens mij uit de picture is als het gaat over het inzetten van loopbaancheques voor loopbaancoaching zijn de 60+’ers, bij uitbreiding 55+’ers.

Ik hoor vaak de bedenking maken “dat is niets meer voor mij”, “ik kijk uit naar mijn pensioen en tel de dagen af”. 

Dat vind ik jammer.

Tijdens een loopbaantraject focus je niet altijd op verandering van job.  Er zijn ook andere loopbaangerelateerde vragen waarmee je aan de gang kan.

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Werkstress doseren

Wat kan je doen als je een te hoge werkdruk ervaart? En hoe uit die werkdruk zich bij jou? Stress is aanwezig in elk bedrijf. Het manifesteert zich alleen niet overal op dezelfde manier.
Positieve stress heeft een gunstig effect op je gezondheid, jouw motivatie, je prestaties en jouw emotioneel welzijn. Maar wat als het anders is?

lees verder »
groei en uitdaging
Sofie Stiers

Wat als je het niet (meer) weet?

Wat als je niet (meer) weet welke stappen te zetten in je carrière?Of je moet een belangrijk artikel moet schrijven voor je werk maar je hebt geen inspiratie?Een boardmeeting waar je cijfers moet presenteren maar je hebt stress? Of je blokkeert. Oorzaken Er kunnen natuurlijk verschillende oorzaken zijn die er

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

Uitstellers: act first, think later.

Oftewel de perfecte life hack voor alle professionele procrastinators aka uitstellers. Uitstelgedrag, de één heeft er al meer last van dan de ander. De oorzaak ervan ligt ruw geschat voor 99% aan onze gedachten en slechts voor 1% aan de realiteit, het probleem zelf. Het zou dus niet genetisch bepaald

lees verder »
Blog
Sofie Vervloet

Werken kan al van 15 jaar.

Binnen een paar weken kunnen jongeren zich in vele bedrijven weer opgeven voor vakantiewerk. In België kan dat al vanaf 15 jaar. Vind jij als ouder dat het tijd is voor zoon of dochter om zelf dat paar dure schoenen te betalen of die kapot gevallen smartphone te laten vervangen, dan kan je je puber aanmoedigen om de eerste stappen te zetten in het bedrijfsleven

lees verder »
zingeving
Anniek Goossens

Motivatie/zinvol werk – deel 1

Wat zorgt er precies voor jouw werkgeluk? Jij kan zelf zorgen voor jouw werkgeluk door in te zetten op duurzame motivatie. Met duurzame motivatie bedoel ik datgene dat we doen omdat we het fijn vinden of omdat we het zinvol vinden.

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Je creëert je eigen kansen … ook op de arbeidsmarkt

Het ondersteunen van deze invalshoek om vanuit talenten een opleiding en job te kiezen is een thema dat steeds meer en meer belicht wordt.  Jammer genoeg is het nog altijd zo dat vaak iemands richting in een bepaalde opleiding georiënteerd wordt omwille van externe factoren:  vroegere studiekeuze, omgeving, gezinscontext,  … Hoe kan het anders?

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Plezier in je werk

Plezier in je werk is de leuze van ons loopbaancentrum en het is ook de manier waarop wij, als loopbaancoach, in onze job staan.

Om elke dag met goesting te gaan werken, zijn er 3 bepalende factoren. Deze zorgen ervoor dat jij met energie én enthousiasme naar je werk gaat. Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan, zal je eerder afstand van je job ervaren en minder energie halen uit je dagdagelijkse taken.

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

Breng je job in beweging

Sta jij ‘s ochtends op met volle goesting om de dag te beginnen? Of is het toch eerder met (lichte) tegenzin dat je die wekker hoort afgaan en naar je werk vertrekt? Voelt het wat stroef en stijf aan? En voel je dat je wat soepelheid mist? Misschien is het

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Twijfel je al eens aan je werk?

Twijfel je al eens aan je werk?
Je zal denken: “Iedereen doet dat toch wel eens een keertje! Niet?”
Dit gaat het met ups and downs, dan gaat het weer goed, vervolgens voel je moe, of ben je aan het zoeken zonder je het beseft naar andere jobs op het internet.
Wat kan je hiermee helpen?

lees verder »
groei en uitdaging
Anniek Goossens

Voor welke professionele uitdaging sta jij?

Professionele uitdaging: Balans Stel je jezelf vragen over jouw carrière?  Ben je volop aan het uitzoeken welke richting je uit wil?  Wil je de tijd nemen om de balans op te maken?  Denk maar aan volgende situaties: Loopbaanbegeleiding is heel zinvol in deze situaties! Of misschien speelt bij jou eerder

lees verder »
groei en uitdaging
Peggy Poppe

Werkgoesting en spreekwoorden

Ik zocht eens op welke werkwoorden er bestaan gerelateerd aan werken.  Hier volgt een kleine opsomming:

Werken als een molenpaard
Werken als een paard
Werken zolang het dag is
Wie niet werkt, zal niet eten
Er is werk aan de winkel
…..
Wat is jouw spreekwoord voor vandaag?

lees verder »
balans werk-privé
Anniek Goossens

Oplossingsgericht coachen: “Al wat men aandacht geeft, groeit”

Na het volgen van een recente opleiding in oplossingsgericht coachen, ben ik als loopbaancoach enthousiast over deze aanpak. Oplossingsgericht coachen gaat om het ontdekken van oplossingen in plaats van te focussen op problemen. Het biedt jou de mogelijkheid om jouw sterke punten toe te passen voor loopbaansucces. De oplossingsgerichte benadering verhoogt jouw zelfvertrouwen en stelt je in staat om om tijdens een loopbaancoaching traject concrete stappen te zetten richting een meer vervullende loopbaan.

lees verder »
werkbaar werk
Sofie Stiers

3 dagen zonder ziektebriefje

Vanaf +50 werknemers heb je vanaf 1/1/2023 recht op 3 ziektedagen waarvoor je geen ziektebriefje moet binnen brengen. Maar je moet wel je werkgever tijdig verwittigen en de dagen mogen niet na elkaar vallen.

lees verder »
balans werk-privé
Elien De Schouwer

De balans opmaken

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Een mooi moment om de balans op te maken van het voorbije jaar. Waarom? Omdat het goed is om even terug te gaan om nadien weer beter vooruit te kunnen gaan. Net zoals bij pijl en boog. Even terugtrekken. Leren uit ervaringen. Loslaten. Om nadien beter te kunnen focussen. Het voorbije jaar bewust af te sluiten. En het nieuwe jaar met frisse energie weer in te gaan.
Indien je bij die eindejaarbalans een objectief paar ogen nodig hebt om je doel duidelijk te krijgen. En je focus te finetunen. Aarzel dan zeker niet om me geheel vrijblijvend te contacteren.

lees verder »
groei en uitdaging
Sofie Vervloet

De voordelen van een buddy voor zowel werknemer als werkgever

Als nieuwe collega is niet altijd evident om meteen in het team opgenomen te worden of om je potentiële waarde meteen aan de dag te kunnen leggen. Je moet eerst door een wolk van ‘jezelf bewijzen’, ‘je beste beentje voorzetten’ en ‘jezelf loyaal opstellen t.o.v. je werkgever en de collega’s’. Een aantal bedrijven hanteren echter een buddy-systeem om de instap zo klein mogelijk te maken.
Deze 5 belangrijke redenen leggen uit waarom het zoveel waarde geeft aan elke nieuwkomer en geeft concrete tips hoe je er als werkgever voor kunt zorgen dat het in de praktijk goed werkt!

lees verder »
werkbaar werk
Anniek Goossens

Werkplezier: positieve vibe op het werk?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen wel tevreden zijn op hun job, maar dat slechts een minderheid echt werkplezier beleeft, geëngageerd is of zijn werkt ook echt zinvol vindt. 

Hoe kan dit dan werken op de lange termijn?  Vele mensen besteden meer tijd op hun werk dan thuis.  Hoog tijd voor verandering, toch?! Lees hier hoe je dat doet.

lees verder »
zelfstandigen
Peggy Poppe

Zelfstandige hebben recht op loopbaancheques

Wist je dat je ook als zelfstandige recht hebt op loopbaancheques via VDAB ? Hierdoor betaal je 80 euro voor 7 coaching sessies die meestal onderverdeeld worden in sessies van een uur. Je hebt hier recht op vanaf 7 jaar werkervaring, als zelfstandige en/of als werknemer. Zelfstandigen toch niet?! Veel

lees verder »
authenticiteit
Virginie Parent

Focus op je krachten

Tijdens een sollicitatiegesprek is één van de klassieke vragen “Waar ben je goed in?” Focus op je krachten, maar hoe kan je dat doen? En Hoe kan je inzicht krijgen in je kwaliteiten?

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Waarom loopbaancoaching?

Loopbaancoaching, waarom zou je hier iets aan hebben? En wat doet die nou eigenlijk die loopbaancoach? Loopbaancoaching gaat over het (her)ontdekken van jouw drijvende kracht achter jouw werk. Maar kan ook gaan over het evenwicht terugvinden tussen jouw werk en privé. Of over het verbeteren van de communicatie, de werkdynamiek tussen jou en een collega of manager. Naargelang jouw vraag en behoeften gaat de loopbaancoach samen met jou op ontdekking. Krijg je inzichten. En gaan we samen uitwerken wat een volgende stap zou kunnen zijn. En wat jij kan doen om deze stap uit te voeren.

lees verder »
werkstress
balans werk-privé
Sofie Stiers

De link tussen werkstress en opvoeding

Merk je soms dat je plots blokkeert?

Of dat je bij sommige mensen/omgevingen niet volledig kan functioneren zoals je zou willen?
Of dat je soms gewoon vergeet wat je wou zeggen?
Hoe kan het verleden je heden nog mee beïnvloeden?

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Vervloet

e-learning: voor- en nadelen van online vormingen

Tegenwoordig zijn er tal van online educatieve mogelijkheden, waar al veel mensen gebruik van maken. Online leren wordt alsmaar populairder en bedrijven zetten meer en meer in op E-learning voor hun business trainingen. Maar dit digitale bijscholen heeft ook enkele nadelen. We zetten de pro’s en contra’s graag voor jou op een rijtje.

lees verder »
groei en uitdaging
Peggy Poppe

Voorprogrammering op de werkvloer

Wanneer is de laatste keer dat je opstond en dacht “fijn, ik ga uit werken”? Voorprogrammering op de werkvloer speelt onbewust mee. Hoe kunnen we dit ombuigen naar iets positiefs?

lees verder »
leidinggeven
leiderschap
Anniek Goossens

Leidinggeven: van controle naar vertrouwen

Vele leidinggevenden zullen dit beamen: sinds enkele jaren is de manier van werken in bedrijven fel veranderd en werken we met zijn allen o.a. veel meer van thuis uit.
Voor (de meeste) medewerkers heeft dit een positieve invloed op hun work-life balance, wat bijdraagt tot het werkgeluk van diezelfde medewerkers.
Voor de leidinggevenden betekent dit een impact op hun manier van leidinggeven.

lees verder »
groei en uitdaging
Virginie Parent

Wanneer is loopbaancoaching iets voor jou ?

Als je je in één van onderstaande punten herkent én je voelt dat het tijd is voor verandering, dan is loopbaancoaching zeker iets voor jou. Ervaar je de laatste tijd veel twijfels over je job? Stel je je vragen over je huidige job en voel je jou niet meer zeker

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

Master your monsters

Heb jij ook wel eens last van je innerlijke « monsters »? Ontdoen ze jou van vreugde en vertrouwen? Geen paniek. We kunnen ermee omgaan.

lees verder »
leiderschap
Anniek Goossens

Van collega naar leidinggevende

Proficiat! Je bent net gepromoveerd naar een nieuwe functie als leidinggevende.
Een nieuwe start voor jou!, Erkenning voor je werk en inzet! Nieuwe verantwoordelijkheden! Nieuwe opdrachten!
En wat als deze promotie eveneens betekent dat je in jouw nieuwe rol als leidinggevende jouw huidige collega’s gaat leiden? Jij wordt dus baas over de mensen die al die tijd je meest directe collega’s waren. 

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Jongeren op de arbeidsmarkt

In september starten heel wat afgestudeerde jongeren met werken of zoeken ze een geschikte job (cf. 64 197 schoolverlaters in 2020, cijfers VDAB). In een steeds krappere arbeidsmarkt zetten ondernemingen alle zeilen bij om deze jonge medewerkers aan te trekken en te binden. Maar wat willen en verwachten jongeren zelf van een job en hun werkgever? Waaruit halen ze werkgeluk en wat zijn afknappers?

lees verder »
balans werk-privé
Peggy Poppe

Werk Goesting

Mijn cliënte komt de praktijk binnen met de mededeling dat zij het beu is om elke maandag tegen haar zin aan het werk te beginnen. Ze doet haar werk graag en begrijpt niet dat zij zich elke week op maandag op gang moet sleuren. Hoe komt dit?

lees verder »
balans werk-privé
Virginie Parent

Heb jij teveel aan je hoofd?

teveel aan je hoofd Hoe zien jouw dagen er tegenwoordig uit ? Heb je het gevoel ’s avonds met een voldaan gevoel thuis te komen van het werk of denk je eerder aan wat er morgen alweer allemaal te doen valt ? Of overvalt jou regelmatig het gevoel dat je

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

Gewoon, genoeg

Waarom « gewoon, genoeg » vaak niet genoeg meer is. We willen steeds meer zijn en hebben. En leven vanuit als ik zus en zo ben. En dit of dat heb, dan… Maar het leven speelt zich nu af, in de zone van « gewoon, genoeg ». Van zodra we dit ten volle kunnen omarmen volgt er rust, bewustwording en liefde voor wat is. Wil dat dan zeggen dat we niets meer mogen willen zijn of hebben? Nee, maar om te kunnen lopen, moeten we eerst kunnen gaan. En om iets meer te willen zijn of hebben, moeten we ook eerst graag kunnen zien wat er nu is. Om van hieruit bewuste en duidelijke beslissingen te nemen. En zo een rustiger, bewuster, liefdevoller leven te leven.

lees verder »
webinar
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Wat houdt loopbaanbegeleiding in?

Zit je met twijfels en vragen over je job? Wil je meer plezier en voldoening? Wil je weten welk werk écht bij je past? Loop je vast bij het telewerken? Misschien is loopbaanbegeleiding iets voor jou. In ons loopbaancentrum is open communicatie belangrijk. En daarom willen we je graag alle

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Vervloet

Een job in het onderwijs

1 september komt terug in zicht en het overgrote deel van de leerkrachten gaat terug aan de slag. Toch blijft de balans in die sector kampen met een pijnlijk onevenwicht: 10.000 openstaande vacatures die niet ingevuld geraken. Leraar zijn of worden biedt dus mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Heb jij het

lees verder »
groei en uitdaging
Anniek Goossens

Mid-year evaluatiegesprekken

Vandaag wil ik graag de link maken tussen het moment van de mid-year evaluaties en het geven van feedback. Want inderdaad… Het is zomer en daar zijn ook de mid-year evaluatiegesprekken weer!

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Peggy Poppe

Wat is jouw talent?

Vandaag reed ik achter een auto die talento op zijn achterruit had staan. Dat inspireerde mij (loopbaancoach Peggy Poppe) om mijn reisgezel te vragen of ze op de vraag “Wat is jouw talent?” kon antwoorden. Het antwoord kwam als “dat is een moeilijke vraag zeg”. Vervolgens merkte ik dat ze

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

3 pijlers voor een geslaagde coaching

Als coach en therapeute ben ik continue in ontwikkeling, verandering en groei. Ik leer bij door te blijven lezen, workshops te volgen en te delen met gelijkgestemden. Daardoor ben ik continue in beweging. Pas ik aan. En stuur bij daar waar nodig. Toch heb ik gemerkt dat er steeds 3

lees verder »
groei en uitdaging
Elien De Schouwer

Benieuwd naar je verborgen rijkdom?

verborgen rijkdom « More grows in the garden than the gardener knows he has planted ». Dit Spaans gezegde kwam gisteren op mijn pad en is me bijgebleven omdat het zo kort maar krachtig is. Maar wat wordt er juist mee bedoeld ? Wat groeit er in jouw tuin ? Wat

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Vervloet

Timemanagement: geen tijd meer voor een koffiepauze?

Timemanagement Heb jij nog tijd voor een eerlijke koffiepauze op het werk? Of sla je die 5 minuutjes, de lunchtijd én het babbeltje met jouw collega liefst over omdat je er geen tijd voor hebt?⁠ Indien dit het geval is, is er dringend tijd voor een nieuwe aanpak, want dit

lees verder »
groei en uitdaging
Anniek Goossens

Promotie en loopbaanbegeleiding

Promotie en loopbaanbegeleiding Ja hoor, deze 2 gaan zeker samen! Stel, je hebt net een promotie gekregen op het werk waar je heel tevreden mee bent. Dan kan loopbaancoaching hier toch ook een slimme zet zijn. Vaak spreek, lees of hoor je loopbaancoaching vermeld worden in een context van: Ik

lees verder »
balans werk-privé
Peggy Poppe

Waar is de “speel goed tijd”?

speel goed tijd Gisteren ruimde een vriendin van mij haar zolder op:  kinderspeelgoed. Ik was hiervan getuige en het bracht me tot de volgende mijmering. Kindertijd: stimuleren met speelgoed Vanaf het eerste begin proberen wij onze kinderen, dan nog baby’s, te stimuleren door middel van speelgoed.  Dit bestaat in verschillende

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Virginie Parent

Wil jij goed functioneren in de toekomstige arbeidsmarkt?

21ste eeuw vaardigheden Leer de mens een beroep en je hebt een job. Leer een mens de competenties van de toekomst en je hebt een loopbaan. Vaardigheden van de 21ste eeuw Het Nationaal Expertisecentrum Leerontwikkeling (SLO) definieerde 11 vaardigheden, die nodig zijn om in onze uitdagende wereld op een constructieve

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Loopbaanbegeleiding is meer dan veranderen van werk.

Zit je met twijfels en vragen over je job? Wil je meer plezier en voldoening? Wil je weten welk werk écht bij je past? Loop je vast bij het telewerken? Wil je een betere werk/privébalans? Misschien is loopbaanbegeleiding iets voor jou? Ik leg je onderaan deze blog graag uit hoe

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Anders omgaan met ziekte: ziekenbriefje of fit-note

Het ziekenbriefje: Gaan we in de toekomst anders omgaan met ziekte? Dat wil de overheid alvast en hiervoor zijn er 3 grote veranderingen die vanaf januari 2023 in werking gaan treden. In onderstaande video geef ik je graag wat uitleg over de veranderingen. Wat zijn de veranderingen in een notendop:

lees verder »
Blog
Sofie Vervloet

communicatie: Hoe omgaan met collega’s?

communicatie. Informeel en formeel communiceren met collega’s Als leidinggevende is de communicatie met je collega’s en teamleden vaak wat formeler: officiële gesprekken in vergaderruimtes en formeel mailcontact. Met andere woorden, formele gesprekken zijn heel zakelijk en je bent eerder afstandelijk zijn in omgang met anderen. Onderschat echter niet de kracht

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Anniek Goossens

Ik wil niet van job veranderen, en tóch…

van job veranderen Hoe kan dat toch? “Ik wil niet van job veranderen… en tóch voel ik me niet helemaal gelukkig.  Hoe kan dat nu?” Ken je dat gevoel?  Je zit eindelijk in de functie waarvan je zolang hebt gedroomd.  Je bent trots op het bedrijf waarvoor je werkt.  Je

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Met zin of tegenzin naar het werk?

tegenzin naar het werk? Hoe ben jij vandaag opgestaan?  Had je zin om naar het werk te gaan of eerder tegen zin? Jammer genoeg hoor je de verzuchting “ik heb geen zin om uit werken te gaan” heel vaak in je omgeving. Jammer omdat toch gemiddeld gezien je heel wat

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Doe jij aan BBB in je job?

bbb in je job Doe jij aan BBB in je loopbaan? Geen BBB zoals in de fitness natuurlijk 🙂 Een tijdje geleden zei een professor tijdens een VDAB forum dat je job van jouw baas is en jouw loopbaan van jezelf. Hiermee wou ze aangeven dat de job, die jij

lees verder »
Blog
Elien De Schouwer

Groei en bloei

groei en bloei Het is weer zover. De lente heeft zich aangemeld. De natuur wordt wakker en laat zijn schatten weer stilletjes tevoorschijn komen. De ene plant staat nu al in bloei, de andere doet het rustiger aan en heeft moeite met het loslaten van zijn oude bladeren in ruil

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Praktisch: waar word je gelukkig van?

Merk je dat het zoeken is om te weten waar je écht gelukkig van wordt? Voor sommigen is het zo natuurlijk maar voor anderen is dat zoeken. Cliënten zeggen dat ze het moeilijk vinden om niet spontaan te weten wat hen gelukkig maakt. Hieronder vind je een stappenplan om te

lees verder »
Blog
Sofie Vervloet

Assertiviteit… Hoe word ik assertiever?

assertiviteit Een collega vraagt of je voor haar kan invallen tijdens een weekendshift. Je wil dit liever niet want je hebt al andere plannen maar toch geef je toe. Ze is tenslotte goed bevriend met de leidinggevende. Toch rij je naar huis met een gekweld gevoel, met zelfmedelijden en spijt

lees verder »
balans werk-privé
Anniek Goossens

In balans op je werk

Duurzame job We spreken en lezen enorm veel over de “balans werk-privé”, en hoe belangrijk deze wel is om onszelf persoonlijk ook in balans te voelen. Maar hoe staat het eigenlijk met jouw balans in je job? Voel jij je een bevlogen en betrokken medewerker? Krijg jij energie van jouw

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Veranderingen op je werk ?

veranderingen De enige zekerheid in het leven is dat alles altijd in verandering is. Kijk rond je in de natuur en zie hoe de komst van de lente de wereld doet ontluiken. Zo gaat dit ook op het werk en de organisatie waar je aan de slag bent. Start-ups lopen

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Is gemiddeld goed genoeg?

Wanneer ik opleiding loopbaancoaching geef en ook tijdens het coachen zelf valt mij (Peggy Poppe) steeds op hoe mensen zich onder druk zetten om steeds meer de doen: meer uren presteren, meer werk aannemen, meer ……. (zeker niet gemiddeld presteren)Wat vaak leidt tot stress en uitputting alsmede het constante gevoel

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Stiers

Innerlijke antwoorden op loopbaanvragen

Toen ik (Sofie Stiers) startte met mijn carrière 25 jaar geleden was ik het “noorden” kwijt. Ik wist dat ik wou werken met mensen maar ik zat in een andere richting en ik had een emotionele rugzak. Er waren zoveel loopbaanvragen en zo weinig antwoorden. De “vraag” die me sterk

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Vervloet

Efficiënt timemanagement tussen 2 jobs

De periode in-between-jobs lijkt soms op de heilige graal van vrijheid waarin je verwacht alle opgespaarde To Do’s te kunnen afwerken. Hoe kan timemanagement je helpen? In werkelijkheid krijg je net dan minder gedaan dan in een periode waarin je de drukte amper de baas kan. De grote leegte en

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

21e eeuwse vaardigheden, wat zijn dat?

21e eeuwse vaardigheden, weet jij wat dat is? Ik kan er wel iets bij bedenken maar wat het exact is? Maar eigenlijk gaat het om een combinatie vaardigheden. 21e-eeuwse vaardigheden zijn 14 sleutelcompetenties, verdeeld over 4 kwadranten, om succesvol te zijn in het werken en leven in de 21e eeuw.

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Zit er stof op je loopbaan?

Daar kriebelt de lente! Ook je loopbaan? Het moment om de zon te laten schijnen op je huidige job of loopbaantraject! Het winterbos glimlacht vandaag de zon is doorgebroken zo mooi is ’t lang niet meer geweest de hemel heeft voor ’t lentefeest het vuur al aangestoken. (uit: op blote

lees verder »
balans werk-privé
Virginie Parent

Ga fluitend naar je werk

Werkbaar Werk Werkbaar werk is werk dat jou motiveert en waarbij je voldoening of tevredenheid ervaart in wat je dagelijks doet. Een werkbare job is een job, die je arbeidsvreugde geeft en waarmee je energie tankt. #plezierinjewerk dus 😉 De kwaliteit van je werk is een belangrijke graadmeter in werkbaar

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Vervloet

Aan de slag met VDAB-tools

Het bedrijfslandschap is sinds de Corona-pandemie fel door elkaar geschud. Vele mensen werden geconfronteerd met een aangepast werkritme of zagen hun taken wijzigen. Sommige sectoren werden van de ene dag op de andere ‘booming business’ terwijl anderen hun activiteiten in rook zagen opgaan. Dit heeft een enorme impact gehad, zo

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Wat zijn loopbaancheques?

Heb je al eens van loopbaanbegeleiding met deze cheques gehoord? Veel mensen die ik spreek hebben nog nooit van loopbaancheques gehoord. Het systeem van loopbaancheques bestaat al een 7-jaar en is een gesubsidieerde vorm van coaching voor zowel werknemers als zelfstandigen. In deze korte video geef ik je meer uitleg

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Zelfstandige: sociale bijdragen op maat

Op 1 januari 2022 zijn de vaste drempels voor de vermindering van de voorlopige sociale bijdragen afgeschaft. Als zelfstandige kan je voortaan vrij het bedrag bepalen in functie van je geraamde inkomsten. Bij je aanvraag tot vermindering moet je wel een verantwoording geven. Wat betekent dit voor jou? Je sociale

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Sta je stil bij je communicatie?

Er wordt vandaag de dag heel veel aandacht gegeven aan communicatie.  Het gaat dan over het belang hiervan. En dat is ook zo: communicatie is heel belangrijk. Eigenlijk communiceer je constant: met anderen als zij aanwezig zijn en ook met jezelf, in je innerlijke dialoog. Tegelijkertijd merk je dat de

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Wie ben jij in een team ?

Welke rol neem jij spontaan op in een team? Hoe gedraag jij je bij een bepaalde groep mensen?Met wie in jouw team werk je het best of liefst samen? Is dat iemand die je uitdaagt of net iemand die eenzelfde denkwijze als jou heeft? Interessant om eens bij stil te

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

8 tips en voorbeelden van sollicitatiebrieven

Soms is het niet evident om van ‘nul’ te beginnen met een sollicitatiebrief. Soms is het jaren geleden dat je er nog eentje moest maken…. En soms wil je gewoon je brief vergelijken en/of aftoetsen met die van anderen. Om deze reden wil ik je graag op weg zetten met

lees verder »
voornemens
Blog
Sofie Vervloet

6 concrete succestips voor je voornemens

Ben je klaar voor 2022? Zijn jouw voornemens al klaar? Velen van jullie zullen waarschijnlijk met een aantal goede voornemens zitten. Als je niet al vanaf 2 januari wilt falen, neem dan deze tips mee! 1. Omschrijf duidelijk jouw voornemens. ‘Meer werkvreugde’ of ‘een betere work-life balans’ zegt niet zoveel.

lees verder »
jouw kwaliteiten
Blog
Sofie Stiers

Beroepstest/spel: kwaliteiten

Wordt er wel eens gevraagd naar je kwaliteiten? En twijfel je hieraan? Ben je benieuwd naar wat je kwaliteiten zijn? Op de website van de VDAB is er recent een beroepstest verschenen die beschreven wordt als een opleiding. Door deze opleiding/test te doen, doorloop je verschillende stappen om te komen

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Je mag zijn wie je bent

Laat je door kinderen de weg wijzen! Het is niet voor niets dat wij bij Ylia een kind op de foto hebben staan.  Een kind dat bloemen water geeft zodat ze de nodige voeding krijgen om te groeien. Je mag zijn wie je bent Ik zag vandaag een meisje van

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Op weg naar meer veerkracht.

Veerkracht is jouw emotionele flexibiliteit. Het is jouw unieke manier van omgaan met veranderingen, tegenslagen, onverwachte situaties, stress en negatieve gevoelens. In ons leven krijgen we allemaal te maken met teleurstellingen. Bovendien zijn we met veel mensen op deze mooie aardbol en dat betekent dat we dagelijks uitgedaagd worden in

lees verder »
Knelpuntberoepenlijst
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Knelpuntberoepenlijst, hoe werkt het?

De Studiedienst van VDAB publiceert elk jaar een knelpuntberoepenlijst. Knelpuntberoepen zijn beroepen waarvoor werkgevers het moeilijk hebben om geschikte kandidaten te vinden. Hoe wordt een beroep een knelpuntberoep? VDAB publiceert elk jaar een lijst met de knelpuntberoepen in Vlaanderen. Per beroep wordt aangegeven waarom het een knelpunt vormt. Er zijn

lees verder »
negatieve feedback
Blog
Sofie Vervloet

Ga je wankelen van negatieve feedback?

Je hebt een super presentatie gedaan en wordt overladen met schouderklopjes, positieve berichtjes en één kritische opmerking. Met welk gevoel rij jij naar huis? Waarom blijft die ene negatieve noot ons blijft parten spelen?

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Jouw communicatiestijl.

Weet jij wat jouw communicatiestijl is ? Hoe iemand anders jou ervaart, is heel sterk beïnvloed door jouw #communicatiestijl. Ook hoe iemand reageert op wat jij zegt, is afhankelijk van “hoe” je iets zegt. De invloed van onze stijl van communiceren is in (werk)relatie tot de ander dus veel groter

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Invloed van media op 55+’ers en werken?

55+’ers We krijgen elke dag een overvloed aan informatie over ons heen.  Vaak gebeurt dat onbewust, soms ben je je ervan bewust. Als je ervan uitgaat dat je deze info toch altijd een fractie van een seconde opneemt: om dan te beslissen of je er meer aandacht aan wil besteden,

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Test: ontdek je carrièrewaarden en behoeften

Met deze inventarisatie worden de carrièrewaarden en behoeften blootgelegd, de essentiële drijfveren in het leven van elke mens. Een definitie van waarden in het werk vinden we bij Howard Figler: ‘de blijvende aspecten van ons werk die we beschouwen als bron van voldoening’. Elk persoon heeft verschillende waarden die hij

lees verder »
Sofie Vervloet
Blog
Sofie Vervloet

Jouw gratis persoonlijkheidsanalyse en die van mij, Sofie Vervloet

Welke persoonlijkheidstype ben jij? En welk persoonlijkheidstype heb ik (Sofie Vervloet)? Waar vind je zo’n persoonlijkheidsanalyse? En op welke manier kan ik je hierbij helpen? Jouw persoonlijkheidstype Uiteraard hoef je niet meteen een jobcoach onder de arm te nemen om antwoorden op deze vragen te vinden. Je kunt dit ook

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Wat als je niet durft opkomen voor jezelf?

Opkomen voor jezelf niet altijd gemakkelijk. Je hebt een mening, maar je heb oa geleerd om te zwijgen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Je hebt geleerd te zwijgen tegen je ouders, je partner of tegen vrienden. En houdt je zorgen vanbinnen. Misschien zijn ze daar wel veiliger? Of heb je

lees verder »
mentaal energiek
balans werk-privé
Virginie Parent

Mentaal Energiek – 6 praktische tips

mentaal energiek Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, is wat je doet. Wil jij mentaal veerkrachtiger en wendbaarder worden ? Ga aan de slag 6 praktische tips: op weg naar mentaal energiek 1. Optimisme Pipi Langkous blijft voor mij de “koningin van het optimisme”. De

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Ben jij een bezield loopbaancoach?

bezield loopbaancoach Durven doen wat je hart je ingeeft is soms zo moeilijk. Twijfels, je gevoel in vraag stellen, alle opties overwegen en nog eens overwegen… Keuzes maken en soms kwaad zijn op jezelf voor je keuzes. Waarom maak jij het andere moeilijk? Hoe komt het dat je je anders

lees verder »
time management is ook stressmanagement
balans werk-privé
Peggy Poppe

Time management is ook stress management

Time management De wereld verandert voortdurend.  Dat maakt dat er binnen het arbeidsveld steeds opnieuw andere vaardigheden van ons verwacht worden.  Intelligentie, opleiding, ervaring lijken niet langer meer de enige geldende handvaten.  De maatstaf wordt ook ‘hoe goed kunnen we met onszelf en elkaar omgaan’.  Dit richt zich op meer persoonlijke

lees verder »
balans werk-privé
Virginie Parent

Werk – Privé Balans achterhaald?

Geef toe: we leven en werken aan een hoog tempo in een chaotische wereld. Daarbij vervagen de grenzen tussen je werk & je privé-leven steeds meer en meer. Deze realiteit doet je de vraag stellen of die zo hoog geprezen “work-life balance” nog wel van deze tijd is. De toename

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Inside-out: Wat als je je angstig voelt?

inside-out Als iemand zich slecht voelt, durven we er soms niet over praten.Of mensen denken dat ze best zwijgen over het verdriet en/of de pijn van anderen.Maar helpt dat echt? De ervaring leert dat zwijgen of niet onder woorden kunnen brengen van wat er innerlijke aanwezig is je/anderen niet helpt.

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Stiers

Gevoel in je werk?

Gevoel in je werk Als we aan werken denken, denken we aan rationeel zijn, professioneel en soms ook koud.Als we aan loopbaanbegeleiding denken, gaan onze gedachten meestal naar testen, vragenlijsten en reflectieoefeningen. Toch is niet iedereen rationeel ingesteld en is het minstens even belangrijk om het emotionele, intuïtieve en gevoelsmatige

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Heb jij plezier in je werk?

plezier in je werk #werkvreugde #werkgeluk #plezierinjewerk #leukejob #droomjob #gelukkigophetwerk #passievoordejob Alleen al de hashtag #plezierinjewerk heeft 2,9.000 berichten op Instagram 🙈 Is plezier in ons werk niet iets wat ieder van ons zoekt, elke dag? Welke elementen zijn eigenlijk bepalend opdat iemand zijn werk als plezierig ervaart? De dagelijkse

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

“Ik doe het wel” – hoe burnout voorkomen

burnout voorkomen “Het gaat nog wel!” En plotseling gaat het niet meer. Je bent moe. Kan niet meer. Je wordt snel kwaad. Je begint sneller te wenen. Sommige grijpen naar alcohol en/of medicatie, … Sommige kunnen niet meer slapen of inslapen, …Je wordt sneller ziek omdat je immuunsysteem uitgeput raakt…

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Ik, creatief? Helemaal niet…

creatief zijn Bij veel loopbaancliënten hoor je de verzuchting als het gaat over het thema creativiteit. Tekenen… dat kan ik niet. Of het antwoord op de vraag “Ben jij creatief?” Hoor je heel snel “Neen!” of een lach… Ik (Peggy Poppe) heb de indruk dat vaardigheden als tekenen, muziek spelen,

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Goesting in werk?

goesting in werk Toen ik (Sofie Stiers) 22jaar was, wou ik werken met mensen maar mijn diploma’s waren anders. Als industrieel ingenieur kwam ik in functies die eerder technisch waren. Maar ik wou werken met mensen.Elke dag ontwaken voor een functie waar ik de “zin” niet van zag, ervaarde ik

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Goed in je vel … de vakantie in?

De betekenis Deze periode krijg ik elke dag één van de volgende vragen “wanneer ga jij met vakantie”? of “waar ga jij heen” ? Als loopbaancoach heb ik ook een passie voor taal. En dus vroeg mij af “Wat betekent vakantie eigenlijk ”?  “Waar komt dat woord van”? In het

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Jij bent dé ster.

jij bent dé ster Doorheen je loopbaan creëer je een schakel van succesverhalen. Ben jij je daar voldoende bewust van? Wanneer jij schittert? In welke situatie je ster fonkelt en je ogen gaan glinsteren? Van welke taak of project jij oprecht gelukkig én enthousiast wordt? Je kunt in het leven

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Roddelen je collega’s over jou?

roddelen Onzeker, in tranen en teleurgesteld… zo kwam deze week een loopbaancliënte de praktijk binnen. De collega’s hadden geroddeld over haar. Dit zorgde ervoor dat haar onzekerheid naar boven kwam.Ze had het al zo vaak meegemaakt.Vroeger in school gepest, leerkrachten die niet in haar geloofden en nare stagementoren hadden er

lees verder »
ylia
Sofie Stiers

Loopbaancoaching aanbieden in jouw praktijk?

Ben je zelfstandige?En heb je een praktijk waarin je werkt met mensen?Ben je psycholoog, therapeut, coach, … enwil je ook loopbaancoaching aanbieden via loopbaancheques? Dan zijn wij, loopbaancentrum ylia – werken met hart en ziel op zoek naar jou! Bij ylia willen we samenwerken met collega’s die reeds werkzaam zijn

lees verder »
talent
Blog
Virginie Parent

Zet je talent in beweging

Waarom zou je eigenlijk loopbaancoaching doen? Hoe kan praten mij helpen met het vinden van mijn talent? In welke situatie kan een loopbaancoach je ondersteunen (met je talent)? Vaak vinden mensen het geen pretje om over de problemen, die ze ervaren op het werk te praten. Alsof er een soort

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Keuzes maken: Wat wil je nu echt?

Keuzes maken: wereld in verandering De wereld is continu in verandering.  Zo ook het arbeidsveld:  oude banen verdwijnen en er komen er nieuwe voor in de plaats. Op die manier ontstaan ook nieuwe vaardigheden, soms verdwijnen er oude. Continue bijleren is belangrijker geworden en hoort onlosmakelijk bij het huidige arbeidsveld. 

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Stiers

De fun van het werken is weg

De fun van het werken is weg. Mensen zeggen dat hun energie op raakt omdat ze niet meer kunnen ‘bijtanken’.Maar ook de noodzaak van sociaal contacten op het werk komt scherp naar boven door de huidigecorona situatie die al langer aansleept dan men dacht. Dat zijn enkele uitspraken van het

lees verder »
Stad Antwerpen
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Gratis loopbaanbegeleiding in Antwerpen?

Er is nu gratis loopbaanbegeleiding in Antwerpen! Corona doet veel met mensen en al zeker met mensen die werken. Vele mensen van verschillende sectoren zijn in de voorbije tijd technisch werkloos geweest, voor sommige was het maar 1 dagen maar voor anderen wat het een langere periode. Voor deze mensen

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Helpen jouw gedachten je?

Quote: “ Als je blijft denken zoals je altijd hebt gedacht, blijf je geloven zoals je altijd hebt geloofd” –   En vanuit dat geloof ga je dingen blijven doen zoals je ze al altijd al deed. Lees onderstaande even. Angst voor het onbekende. Of Nieuwsgierig naar het nieuwe. Bij welke

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Psychisch lijden in de werkcontext

De werkdruk in de rustoorden en ziekenhuizen is hoog. Psychisch lijden in de werkcontext Als buitenstaander, hoor je het op het nieuws maar als je er niet elke dag mee geconfronteerd worden, is het moeilijk er hierin in te leven. En iedereen staat op deze moment op de een of

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

De natuur als coach

De natuur als coach. Als wandelcoach sta ik telkens weer versteld bij de mogelijkheden die de natuur ons aanreikt als hulpmiddel om in te zetten bij een coaching traject. Bomen, struiken, dieren, twijgen, takjes, greppels, meren, wegen, …. Kortom een veelheid aan vaak onverwachte mogelijkheden komen op ons pad om

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Toon wie je bent.

Quote: “You never get a second chance to make a first impression” – Gustav White Tonen wie je bent, is makkelijker gezegd dan gedaan. Toon jij wie je bent? We leven nu eenmaal niet in een cultuur waar we leren om onszelf in de verf te zetten en onze talenten

lees verder »
Blog
Peggy Poppe

Pauze is meer dan koffie

Voor velen is het synoniem van pauze koffie. Maar pauze is veel meer dan dat.Sinds de kleuterklas, misschien zelfs veel vroeger al, wordt ons aangeleerd dat erregelmatig gepauzeerd moet worden. Die pauze noemt men, afhankelijk van delengte, speeltijd, middagpauze, … Ook in de lagere school en bij hogere studieswordt er

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Stiers

Werkdruk – de rol van de vrouw tijdens corona

Werkdruk – de rol van de vrouw tijdens corona Het is weer zover, lockdown. Deze keer noemen ze het een light versie maar als mama van jonge kinderen is het toch een heel geregel. Ondanks dat wij (mijn man en ik) gelijkwaardigheid van rollen belangrijk vinden, zie ik mezelf toch

lees verder »
balans werk-privé
Peggy Poppe

Je creëert je eigen kansen … ook op de arbeidsmarkt

Je creëert je eigen kansen … ook op de arbeidsmarkt … dit stuit vaak op weerstand. Je hoort dit niet vaak in je opleiding of schoolloopbaan.  Er wordt hierrond ook geen duiding of een handleiding gegeven. Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand richting een bepaalde opleiding georiënteerd wordt omwille

lees verder »
balans werk-privé
Sofie Stiers

Telewerken – Wat als werken van thuis moeilijker is dan gedacht…

Telewerken kan fijn zijn, geen files en meer tijd thuis maar nu we elke dag moeten thuiswerken heeft het ook minpunten. Veel mensen ervaren hierbij meer en meer moeilijkheden.  Werken met kinderen thuis? (heel moeilijk) Heel de dag voor de PC zitten… (alles lijkt werk te worden) Geen collega’s zien

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Zelfstandige zonder opdrachten

“In 2020 bij lockdown 1, verloor ik al mijn opdrachten. Nu start de markt geleidelijk aan terug op, maar ik heb nog altijd geen opdrachten. Vroeger ging het vanzelf. Door de huidige situatie voel ik me slecht. Ik heb een zwaar gevoel, het geeft me onzekerheid en hierdoor trek ik

lees verder »
Blog
Sofie Stiers

Eenzaamheid

“De zon schijnt, dat doet zoveel met me!” zegt een loopbaancliënte. Het donkere weer zorgde ervoor dat ik me zo slecht voel, eerder depressief en moedeloos. En dan is er nog het alleen zijn en hele dagen voor een PC te zitten van call naar call. Het collegiaal contact is

lees verder »
balans werk-privé
Virginie Parent

Sla je vleugels uit

Hoe lang is het geleden dat je jezelf de vraag stelde: “Doe ik wat ik graag doe? Waarom doe ik wat ik doe? Wat geeft mij positieve energie en ga ik er spontaan van glimlachen? Verschijnt er nu meteen een bedenkelijke frons ? Als in – hier heb ik geen

lees verder »
ontdekkingstocht
Blog
Peggy Poppe

Hoe bepaald je gezin van oorsprong mee je werk?

De helpende invloed van de gezinscontext binnen een loopbaantraject. Dit is bij sommige coachees meer bepalend dan bij anderen.  Als loopbaancoach is het interessant en vaak helpend om hier even bij stil te staan.  Immers, binnen je gezinscontext leer je over arbeidsethiek, leer je waarden die hierin helpend en ondersteunend

lees verder »
loopbaanbegeleiding op maat
Blog
Peggy Poppe

Werkvreugde! Drive in je werk! Plezier in je werk!

Vergeet niet vanuit je hart te werken? Wie wil dat niet ? Echter, als je de vraag stelt wie er 80% van zijn werktijd een job doet waar hij of zij blij van wordt, dan valt het resultaat erg tegen.  Wat maakt dat mensen ervoor kiezen om een job te

lees verder »
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Hoe een CV opstellen?

Wil je veranderen van werk?Heb je nog een CV van vroeger?Of wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het opstellen? In principe is het opstellen van een goed Curriculum Vitae (CV) eenvoudig wanneer je rekening houdt met een aantal richtlijnen en gebruikt maakt van een sjabloon wat

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Dankbaarheid. Merci voor alles.

Dankbaarheid is zo kostbaar. Het zorgt voor openheid en verbondenheid. Dus niets is dankbaarder dan een welgemeende “dank u wel” te krijgen op het moment dat mensen de praktijk buiten stappen. Want dat betekent dat de persoon in beweging is gezet. In zijn of haar traject van #verandering én persoonlijke

lees verder »
recht op een uitkering na ontslag?
arbeidsmarkt verkenning
Sofie Stiers

Krijg ik een uitkering als ik zelf mijn ontslag geef.

Deze week krijg ik deze vraag van een loopbaancliënt: Heb ik recht op een uitkering als ik zelf mijn ontslag geef? Een vraag die regelmatig terug komt bij loopbaanbegeleidingen. Ik deel dan ook graag het antwoord: Het antwoord hierop is “Ja, maar.” en niet zoals de meeste mensen denken dat

lees verder »
burnout
Blog
Sofie Stiers

Even doorzetten of opweg naar burnout?

“Het gaat nog wel” (burnout is niet voor mij)“Ik heb bijna vakantie!”“Nog een paar maanden en dan wordt het rustiger”“Nog even tot einde kwartaal… dan … ““Als binnen een paar dagen … dan zal het beter gaan.” Dat zijn enkele uitspraken die ik geregeld hoor bij mensen die aan het

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Laat van je horen.

Netwerken – persoonlijk verkies ik “contacten leggen” of “vlechtwerken” :-). Ben je eerder van het introverte type en krijg je de kriebels bij het woord ‘netwerken’? Toch is dit cruciaal in je zoektocht naar een andere job. Hoe kan je coronaproof netwerken ? Netwerken kan veel vormen aannemen. Het hoeft

lees verder »
uitstelgedrag
groei en uitdaging
Sofie Stiers

Uitstelgedrag voorkomen?

Stel jij ook taken uit op het werk? Een belangrijk telefoongesprek, waar je eigenlijk bang voor hebt? Een meeting waar de CEO aanwezig is, en je zeker geen fouten wil maken? Die ene klant die altijd kritische vragen stelt? Dat ene project dat zoveel van je vraagt… Wist je dat

lees verder »
Blog
Virginie Parent

Stilte ?! Luister naar je stilte.

Als loopbaancoach weet ik, dat als er stilte volgt na een vraag, ik een goede vraag heb gesteld. De stilte is het bewijs dat jij aan het denken wordt gezet. Dat jij dieper gaat graven naar een ruimer inzicht. In de oplossingsgerichte methodiek, die ik toepas tijdens loopbaancoaching, zie ik

lees verder »
Sofie Stiers
Loopbaancoaches
Sofie Stiers

Loopbaancoach in de kijker: Sofie Stiers

Sofie is de oprichter van het loopbaancentrum en geeft je graag wat meer uitleg over wie ze is, de basis van het loopbaancentrum en hoe ze werkt met cliënten. Wil je graag met haar contact opnemen dan kan dat via sofiestiers@ylia.be

lees verder »