Dankbaarheid is zo kostbaar.

Het zorgt voor openheid en verbondenheid.

Dus niets is dankbaarder dan een welgemeende “dank u wel” te krijgen op het moment dat mensen de praktijk buiten stappen. Want dat betekent dat de persoon in beweging is gezet. In zijn of haar traject van #verandering én persoonlijke groei.

Tijdens mijn coaching onderstreep ik altijd het belang en nut van dankbaarheid. Het ondersteunt je #persoonlijkeontwikkeling.

Bewust dankbaar leven heeft geduld, warmte en voeding nodig. Net als een plantje dat je zaait: het is kwetsbaar tijdens die groeifase en gevoelig voor onzekerheid. Zo ben je zelf ook tijdens een groeitraject.

zaadje

Je word uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en dat vraagt kwetsbaarheid en moed. Als je jezelf, dan net als dat plantje, gaat voeden met waardering en dankbaarheid, ga je vanzelf bloeien én groeien.

Stel jezelf eens volgende vragen ?

  • Voor welke mensen in m’n leven ben ik dankbaar ?
  • Wat is er vandaag gebeurd waarvoor ik dankbaar kan zijn ?
  • Hoe ga ik dat moment onthouden of koesteren ?

Als #coach ben ik elke dag weer dankbaar voor elke persoon, die op m’n pad komt. Want door elk van hen word ik geïnspireerd.

Vandaag bijvoorbeeld, tijdens een wandelcoach sessie, ging mijn klant plots stilstaan en zei heel spontaan “Wat is de natuur toch een inspiratiebron. Terwijl de zon erdoor komt, besef ik dat ik veel te kritisch ben voor mezelf. “Merci zon” sloot ze af 🙂

Zo’n moment van inzicht doet mijn hart springen.

Ik vraag dan meestal ook dat ze een element uit de natuur meenemen om dat moment van inzicht te kunnen koesteren. Een eikelhoedje of een felrood gekleurd esdoornblad kan dan al helpen als reminder om die dankbaarheid te oefenen.

TIP ! start een dankbaarheidsdagboek online. Hou je van pen & papier ? Noteer dan elke avond 3 zaken waar je dankbaar voor bent. Of maak er een ritueel van en deel ze met je partner voor het slapengaan.

Bewust dankbaar leven, houdt je met beide voeten stevig op de grond.

Hoe werkt dit nu ?

Het wil niet noodzakelijk zeggen dat je de huidige situatie aanvaardt. Wel dat je de dingen in een nieuw perspectief kan plaatsen. Je gaat al wat goed & positief is herkennen én je leert waarderen wie je NU bent en wat je NU hebt.

En dat is een ideaal startpunt om in die verandering te gaan. Op weg richting meer plezier in je werk.

Nieuwsgierig naar hoe het werkt ?
Neem contact met me op via virginieparent@ylia.be en laat ons samen aan de slag gaan. Of ga via het contactformulier

En “merci” voor je aandacht 🙂

Boekentip: De positieve kracht van dankbaarheid – Lois Blyth

Photo by Joshua Reddekopp on Unsplash

Photo by Jose Hernandez-Uribe on Unsplash

dankbaarheid


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.