Welke persoonlijkheidstype ben jij?
En welk persoonlijkheidstype heb ik (Sofie Vervloet)?
Waar vind je zo’n persoonlijkheidsanalyse?
En op welke manier kan ik je hierbij helpen?


Jouw persoonlijkheidstype


Uiteraard hoef je niet meteen een jobcoach onder de arm te nemen om antwoorden op deze vragen te vinden. Je kunt dit ook online uittesten via www.16personalities.com. Een breed aantal vragen leiden je naar een persoonlijkheidstype die jou omschrijft.

Aarzel niet om jouw type toe te voegen aan jouw CV.
Een groot aantal HR-managers of CEO’s is vertrouwd met de persoonlijkheidstypes en het zou het sollicitatiegesprek op gang kunnen brengen. Het resultaat kan je ook inspireren om jouw motivatiebrief inhoudelijk te vullen.
Weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Dan wil ik er graag voor je zijn.


Wat is mijn persoonlijkheidstype?


Als nieuw lid van het Ylia loopbaanteam, stel ik me graag aan jou voor aan de hand van dezelfde persoonlijkheidsanalyse want ik herken me er helemaal in. Ik word omschreven als een Protagonist (ENFJ-A / ENFJ-T)

In’t kort: ik probeer mensen te raken en laat makkelijk een hart spreken of angsten benoemen.
Mijn enthousiasme kan vreugde en vrijheid opwekken.

Ik ben geïntrigeerd door mensen vol passie en charisma.
Maar ik probeer vooral diepgaand contact te maken en anderen te inspireren om goed te doen.
Mijn parttime job als leerkracht voor studenten in het deeltijds onderwijs is daar een voorbeeld van.
Ik haal trots en vreugde uit het begeleiden van anderen om zichzelf te verbeteren.
Oppervlakkigheid is niet aan mij besteed.

Ik ben dan ook niet bang om op te staan en te spreken wanneer ik het gevoel heb dat er iets moet worden gezegd. Communiceren met anderen voelt voor mij natuurlijk en eenvoudig en ik kan vertrouwen op een sterke intuïtie. Ik help mensen hun doel te bereiken, of het nu door middel van feiten en logica of rauwe emotie is.
‘Eerlijk zijn met jezelf’ en ‘niet bij de pakken blijven zitten’ zijn mijn sterkste leuzen.
Meer over mezelf kan je lezen via www.gabrielshouse.be


Als loopbaancoach ben ik…


Als loopbaancoach probeer ik zoveel mogelijk in te zoomen op de persoon die voor me zit.
Vragen zoals: “Wie ben je echt? Wat is jouw levensdoel? Waar word jij helemaal gelukkig van?” komen aan bod omdat het zo belangrijk is om daar te durven bij stilstaan. Ik schrik er soms van hoe weinig nog gedroomd wordt in het denkkader van een loopbaan.


Wil meer weten over de persoonlijkheidsanalyse en hoe je dit kan gebruiken?

Dan kan je bij Sofie terecht.

Sofie Vervloet


Wie is Sofie?
Ze is leerkracht in het deeltijds onderwijs, life coach en werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia.

Je kan haar bereiken via sofievervloet@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij Sofie voor loopbaanbegeleiding?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.