Sta jij ‘s ochtends op met volle goesting om de dag te beginnen? Of is het toch eerder met (lichte) tegenzin dat je die wekker hoort afgaan en naar je werk vertrekt? Voelt het wat stroef en stijf aan? En voel je dat je wat soepelheid mist? Misschien is het dan wel tijd om je lichaam, geest en werk terug in beweging te brengen… Om je job in beweging te brengen…

job in beweging

Bewegen werkt

Als mens vergeten we wel eens dat onze natuurlijk staat van zijn in beweging is. Probeer daarom om jezelf letterlijk in beweging te zetten. Neem de trap in plaats van de lift. Werk eens rechtopstaand. Ga even wandelen tijdens je lunchpauze. En adem de buitenlucht in. Want als je je lichaam in beweging zet, komt je geest ook in beweging. En een geest in beweging komt met frisse ideeën en oplossingen.


job in beweging

Mogelijkheden

Frisse ideeën brengen nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden om het anders te doen. Soms gewoon qua werkinhoud, maar soms ook qua werkvorm. Geeft de inhoud van je job je nog genoeg energie? Heb je nood aan nieuwe prikkels? Of heb je zin om het roer volledig om te gooien en iets helemaal anders te gaan doen? Andere werkgever, sector, functie? Ook dat is een mogelijkheid. Maar hoe begin je daar dan in hemelsnaam aan?

job in beweging

Hoe dan?

Om die verandering, die beweging mee te begeleiden kan je beroep doen op vrienden, familie, gelijkgestemden, inspiratiebronnen en/of een coach. Hulp vragen helpt om uit je eigen kluwen van denken te komen. Je blik te verruimen. En zicht te geven op wat er nog allemaal mogelijk is. Welke pistes je ook nog kan bewandelen. En wandelen dat is ook bewegen, dus hop met de geit … Herken je je hierin en heb je zin om nieuwe mogelijkheden te ontdekken dan help ik je graag op verder.


Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.