werk goesting

Mijn cliënte komt de praktijk binnen met de mededeling dat zij het beu is om elke maandag tegen haar zin aan het werk te beginnen. Ze doet haar werk graag en begrijpt niet dat zij zich elke week op maandag op gang moet sleuren.Wat doe je in het weekend?

De eerste vraag die ik mij daarbij stel is “Wat doe je in het weekend?“  Op die manier wil ik bekijken of de weekends niet te vol gepland zijn en dus mogelijks de maandagse tegenzin beïnvloeden.  Dat blijkt niet het geval.

We zoeken samen verder en na een tijdje over en weer gepraat waarbij de focus ook even gelegd wordt op het feit of zij vroeger op maandag graag naar school ging, blijkt dat zij zich niet kan herinneren ooit iets graag gedaan te hebben op maandag.  Maandag bleek in haar beleving de eerste dag na het weekend en dus per definitie “pfffff”. En hierbij blaast ze dan even heftig voor zich uit en een haarlok weg van haar gezicht.


Stapje per stapje zoeken we samen naar een manier om een beetje werkgoesting in deze begindag van de week te blazen.  Uiteindelijk lukt het hoewel het nog steeds aandacht vraagt. Ze leert om haar gedachten rond het maandaggebeuren goed in de gaten de houden. 


Want wat bleek?

Al vanaf zondagavond begon zij zich in te stellen op de gedachten aan maandag en op die manier beïnvloedde ze haar slaap van zondag op maandag, haar denken over de maandag die ging komen, vervolgens ging ze zich hier ook naar gedragen en werd dus elke keer maandag wakker met een zwaar, lusteloos gevoel.

werk goesting

Ik ontdekte in de scheurkalender Omdenken een mooie spreuk:


Je lichaam hoort

alles wat je hoofd zegt.

Wees een beetje

aardig dus.


Deze spreuk heeft haar en ook anderen al vaak geholpen om zichzelf te ondersteunen in het omdenken van eigen gedachten en op die manier wat meer werkgoesting te creëren ….

Ook op maandag 😊

Proberen?


Deze blog is geschreven door Peggy Poppe.
Ze is psychotherapeute, geeft les in oa loopbaancoaching en werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia.

Je kan haar bereiken via peggypoppe@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij loopbaanbegeleiding?0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.