Als team loopbaancoaches streven we er altijd naar om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Daarom ik (Sofie Stiers, coördinator van het loopbaancentrum) voor ons loopbaancentrum vorige vrijdag een inspirerende teamactiviteit voor ons team. Een dag die ook door ons team vorm kreeg. Het was een dag vol ontdekkingen, zelfreflectie en het versterken van onze band.

We begonnen de dag met een verkwikkende yoga-opwarmer onder leiding van Virginie Parent (yugvie). Haar kalme en deskundige begeleiding hielp ons om in het moment te zijn en onze geest en lichaam te verbinden. Het was een perfecte manier om de dag te beginnen en ons voor te bereiden op de avonturen die voor ons lagen.


MAGIC

Nadien bracht Anniek Goossens (Feed your Balance) ons de MAGIC intervisie-methodiek bij, een waardevolle tool om effectief uit te wisselen en met zorg te luisteren naar elkaars vragen en input. Het was een manier die ruimte gaf om expertise te delen in functie van de hulpvraag.


Leren omgaan met datgene waar je last van hebt.

Vervolgens nam Peggy Poppe (Anders Wijs) het podium met een intrigerende sessie over het omgaan met het ‘monster’/datgene waar we last van hebben in onszelf. Met haar inzichten leerden we verschillende benaderingen om met onze interne uitdagingen om te gaan. Door het verkennen van verschillende posities en perspectieven, begonnen we beter te begrijpen hoe we met onze innerlijke obstakels kunnen omgaan en onze groei kunnen bevorderen. Door haar begeleiding werden we aangemoedigd om openlijk te delen en te luisteren.


ACT

Na de lunch was er Veerle van Allegre om ons mee door de beginselen van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) in functie van loopbaancoaching te begeleiden. Door mindfulness en acceptatie te omarmen, leerden we hoe we veerkrachtiger kunnen worden in het omgaan met uitdagingen en het nastreven van onze doelen. Haar inzichten boden ons nieuwe perspectieven en waardevolle tools om te gebruiken in zowel ons professionele als persoonlijke leven.


Samen staarden in de spiegel van onze innerlijke kracht.

Reflecterend op wat werkelijk telt, vroegen we ons af,

Leven we echt in lijn met onze diepste waarden?

Met open geest en hart zochten we naar antwoorden,

Besloten om onze koers indien nodig bij te stellen.

Want ware vervulling ligt in het leven in harmonie,

Met dat wat ons werkelijk drijft, onze ware essentie.


Als afronder was er ook nog een activiteit van Sofie Vervloet (Gabriels House) gepland die we meenemen naar een volgende keer. Kortom het een dag van groei, verbinding en inspiratie. We verlieten de teamactiviteit met een versterkte samenwerking en verbinding. Dat kan alleen maar onze cliënten ten goede komen.

Eén ding is zeker, ieder van ons houdt ervan om met mensen te werken en heeft een passie om bij te leren. We kijken terug op een geslaagde teamactiviteit. 🙂


Sofie Stiers

Deze blog is geschreven door Sofie Stiers.

Wie is Sofie:

Ze is de oprichter/coördinator van het loopbaancentrum maar tevens ook psychotherapeute en loopbaancoach.

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek wanneer je gebruikt maakt van loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.