# Human Design #methodiek #coaching #persoonlijkheid 

Wat is Human Design?

Er zijn vele manieren en methodieken om de persoonlijkheidskenmerken en karaktereigenschappen in kaart te brengen. Deze tools helpen jou als coachee om een inzicht te krijgen over wie je in werkelijkheid bent. 

Human Design is een holistisch systeem, die veel kennis vanuit oude oosterse wijsheid combineert met recente en moderne wetenschap zoals quantumfysica, maar ook humanistische psychologie. Aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats wordt je persoonlijke design berekend, een soort van blauwdruk dat we de Bodygraph of ook wel chart noemen.  

.

Dit is in feite joùw persoonlijke gebruiksaanwijzing en geeft weer:

–      wie je bent;

–      wat jouw unieke talenten, kwaliteiten maar ook valkuilen zijn;

–      in welke mate jij energetisch beïnvloed wordt door je omgeving;

–      wat jouw invloed is op je omgeving, en hoe anderen reageren op jouw gedrag;

–      hoe jij met jouw emoties omgaat;

–      op welke manier werkt wilskracht bij jou;

–      hoe keuzes te maken die écht bij jou passen. 

.

.

Waarom Human Design?

Human Design leert je om beter naar je lijf, je intuïtie én je emoties te luisteren.  Het zal jou eveneens inzicht geven in negatieve overtuigingen en (denk)patronen die je los mag laten.  Want zeg nu zelf, hoe vaak hebben we dit niet mogen horen:

–      doe maar normaal, dat is goed genoeg!;

–      ssst, wees nu stil, je trekt de aandacht;

–      de enige manier om te bereiken wat je wil, is door hard te werken;

–      komaan, kop op en gewoon doorgaan!;

–      …

Al deze overtuigingen hebben er voor gezorgd dat jij meer en meer verwijderd bent geraakt van jouw authentieke ‘ik’.  Vandaar het belang om terug naar de basis te gaan en te (her)ontdekken wat voor jou werkt en wat niet, wat bij jou past en wat niet, hoe jij anders en beter kan leren omgaan met jouw beschikbare energie, jouw emoties, frustraties, wilskracht en met stress.

.

Wil je graag ontdekken of deze methodiek iets voor jou kan zijn?  En wil je graag op een duurzame wijze richting geven aan je loopbaan, vanuit je authentieke ‘ik’ keuzes kunnen maken, zonder het gevoel te hebben te worden geremd in het najagen van jouw ware ambities en dromen?  Neem dan contact op met onze loopbaancoach, Dominique Wauters voor een kennismaking.

.

Twijfel je of jouw vraag in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding?  Neem dan contact op met onze loopbaancoach Dominique Wauters voor een gratis kennismakingsgesprek.Tijdens zo’n eerste kennismaking wordt er samen gekeken naar de behoeften en welk traject dat het meest passend is.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.