# sollicitatie #kleren bij sollicitaties

Ken jij het spreekwoord “de kleren maken de man?” 
De betekenis van dat spreekwoord is: Iemands kleding bepaalt het aanzien dat hij krijgt.


De kleren maken de man …. Respectievelijk de vrouw?

Wist je dat “de kleren maken de man” ooit de titel van een zwart-witfilm was?  “De kleren maken de vrouw” was dan weer de titel van een boek.


Uit onderzoek blijkt dat de eerste indruk die je maakt veel bepalend is.


Hierin speelt natuurlijk kleding ook een heel belangrijke rol, ook bij je sollicitatie.  Je zal wel herkennen dat je je, als je een kledingstuk draagt dat je zelf mooi vindt en waar je je goed in voelt, een stuk zelfverzekerder voelt. Deze uitstraling blijkt eveneens de mensen om je heen te beïnvloeden.


Kleur: een wereld van verandering

Als we het hebben over kleding dan maakt kleur daar een belangrijk onderdeel van uit.  Wat is kleur eigenlijk? Kleur is het licht dat wordt teruggekaatst naar ons oog, dat op zijn beurt informatie doorgeeft naar onze hersenen. Als alle stralen worden teruggekaatst dan geeft dat een wit voorwerp, als geen enkele straal wordt teruggekaatst dan is het voorwerp zwart.  En alle andere kleuren bevinden zich daartussen. Soms stelt men daarom dat zwart en wit geen kleuren zijn.

De Zwitserse kunstschilder, ontwerper en docent Johannes Witten (1888-1967) staat nog altijd bekend om zijn kleurenleer.  Deze is gebaseerd op een cirkel die uit 12 kleuren bestaat.Hij deelt de kleuren in, in primaire, secundaire en tertiaire kleuren. Al lang passen vele kunstenaars de kleurenleer van Itter toe in hun werk.

Ook in het dagelijkse leven kan je deze kleurenleer toepassen: in je interieur, bij het ontwerpen van websites en verpakkingen maar ook in kledingcombinaties.


Maak het verschil bij sollicitaties

Kleed je in de kleuren en de stijl die optimaal bij jou passen, die ervoor zorgen dat je jezelf een visuele boost geeft, zodat je stralend voor de dag komt … succes gegarandeerd.


Wil je hierover meer weten?Deze blog is geschreven door Peggy Poppe.Ze is psychotherapeute, geeft les in oa loopbaancoaching en werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia.Je kan haar bereiken via peggypoppe@ylia.beWist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij loopbaanbegeleiding?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.