Heb jij ook wel eens last van je innerlijke « monsters »?
Heb je soms het gevoel dat Iets jou blokkeert om een volgende stap te zetten?
Weet dan dat je niet alleen bent.

Ik struggel ook wel eens met die beesten die mijn vreugde wegnemen en mijn gepieker stimuleren. Me angsten influisteren en mijn vertrouwen doen afnemen. Maar we kunnen die « monsters » tegemoet komen door ze bij de hand te nemen in plaats van ertegen te vechten.

Door ermee in beweging te gaan.
En ze lief te hebben.
Want net als alle anderen beesten, hebben ook onze « monsters » gewoon tonnen liefde nodig.Tegemoetkoming

Onze innerlijke monsters maken iets los dat soms vijandig tot uiting komt. Ik word dan boos. Voel me gefrustreerd. En ga in vlucht-modus. Echter, na vele monsterlijke ervaringen voelde ik dat het niet zo bijster goed werkte die vlucht-modus. Dus ik probeerde iets anders. Ik ging erbij zitten. Gaf ze aandacht. Sprak ermee. En vroeg wat ze nodig hadden. Toen kwam er rust, zachtheid en ruimte vrij. En zo toonden ook zij hun poorten tot inzicht. Ik nam ze bij de hand en vroeg ze ten dans.


Un tango por favor


Door de dans breng je ze in beweging, En beweging verandert de energie binnenin je als ook rondom je. Waardoor jouw monsters wel eens jouw nieuwe beste kameraden kunnen worden. Zo’n duo-dans versterkt je evenwicht, kracht en focus. En zo leer ik om mijn “monsters” elke dag weer wat liever te zien.


Liefde

Door de degens neer te leggen. En een staakt-het-vuren in te lassen. Komt er rust vrij. En rust geeft tijd. En tijd geeft inzicht. En inzicht verandert de focus van vechten tegen tot samen voor… Het vergt enorm veel onvoorwaardelijke liefde om je eigen monsters graag te zien. Ze bij de hand te nemen. En samen het levenspad te bewandelen. Echter, we kunnen niet zonder die monsters. Net zoals de maan niet schijnt zonder de zon. Zijn ook wij wezens van licht en donker. Daarom lieve mensen,  zie jezelf graag. Ook die deeltjes die wat donkerder zijn want zo zal ook jouw licht feller schijnen.


Heb je ook soms last van je innerlijke « monsters »?
Wil je meer leven vanuit vertrouwen, rust en evenwicht?
Dan ga ik graag samen met jou op pad…


Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.