Gewoon, genoeg

Waarom « gewoon, genoeg » vaak niet genoeg meer is. We willen steeds meer zijn en hebben. En leven vanuit als ik zus en zo ben. En dit of dat heb, dan… Maar het leven speelt zich nu af, in de zone van « gewoon, genoeg ». Van zodra we dit ten volle kunnen omarmen volgt er rust, bewustwording en  liefde voor wat is.


Rust

Wanneer we continu meer willen zijn. Meer willen helen. Meer willen weten. Meer willen hebben. Verkeren we steeds in een toekomst-modus. En is het nu, bewust of onbewust, niet goed genoeg. En toch is dat hetgene wat er zich nu afspeelt. Zouden we dan niet beter even accepteren dat het voor nu genoeg is? En van daaruit kijken wat er komt?


Bewustwording

« Gewoon, genoeg » ten volle omarmen doet ons zuiniger leven. En zuiniger leven maakt ons bewuster van wat is. Hierdoor is de kans groter dat we « gewoon, genoeg » ook gewoon liever en bewuster gaan zien. Dankbaar kijken we dan naar wat er wel allemaal is en wat we wel allemaal zijn.


Liefde

« Gewoon, genoeg ». Ja, jij bent gewoon genoeg. En alles wat jou omringt is ook gewoon genoeg. Wil dat dan zeggen dat we niets meer mogen willen zijn of hebben? Nee, maar om te kunnen lopen, moeten we eerst kunnen gaan. En om iets meer te willen zijn of hebben, moeten we ook eerst graag kunnen zien wat er nu is. Om van hieruit bewuste en duidelijke beslissingen te nemen. En zo een rustiger, bewuster, liefdevoller leven te leven.


Heb jij ook het gevoel dat je eigenwaarde en zelfwaardering een boost kunnen gebruiken?

Om van hieruit beslissingen te nemen die beter bij jou passen?

Contacteer me dan geheel vrijblijvend….


Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.