Loopbaancoaching, waarom zou je hier iets aan hebben? En wat doet die nou eigenlijk die loopbaancoach? Loopbaancoaching gaat over het (her)ontdekken van jouw talenten, jouw drijvende kracht en motivatie achter jouw werk. Maar kan ook gaan over het evenwicht terugvinden tussen jouw werk en privé. Of over het verbeteren van de communicatie, de werkdynamiek tussen jou en een collega of manager. Naargelang jouw vraag en behoeften gaat de loopbaancoach samen met jou aan de slag om zo gelukkiger in je job te staan.


(her)ontdekking

Een jobcoach neemt samen met jou jouw  talenten onder de loep. Zijn het wel echt jouw talenten? Of is het gewoon iets dat je goed kan? Maar geeft het jou aan het einde van de dag weinig energie. Vind je het moeilijk om duidelijk te communiceren of ben je het evenwicht even kwijt tussen jouw werk en privé?

Met al deze vragen kan je bij een jobcoach terecht. Naargelang jouw loopbaanvraag gaat de loopbaancoach samen met jou (her)ontdekken waar jouw kracht zit en wat je zelf kan doen om voor een andere dynamiek te zorgen.


Inzicht krijgen

Door samen op (her)ontdekking te gaan, krijg je nieuwe inzichten. Omdat we zelf ons eigen leven niet door een objectieve bril kunnen bekijken, is het fijn om door een loopbaancoach begeleid te worden. Omdat hij of zij losstaat van jouw leven en dus met een externe, objectieve blik je carrière en alles daarrond kan analyseren en begrijpen.

Een loopbaancoach is in staat om naar de inhoud van jouw werkervaring te kijken zonder dat deze emotioneel beladen is. Hierdoor kan de loopbaancoach gerichte vragen stellen en opdrachten geven om jou zaken te doen inzien. En dan indien gewenst daarmee zelf aan de slag te gaan voor een betere werk-ervaring.


loopbaancoaching

Volgende stap

Samen gaan we dan op zoek naar hoe een volgende stap er zou kunnen uitzien. Is dat echt een volledig nieuwe job bij een andere werkgever? Is dat een andere job binnen dezelfde werkgever? Is dat het voeren van een gesprek met je manager over de werkdruk? Of is dat het inplannen van een meeting met een collega waarmee de samenwerking wat stroef verliep?

Samen gaan we op zoek naar oplossingen om jouw job, werkbalans weer in evenwicht te brengen. Zodat jij jouw echte talenten kan inzetten. Je weer met volle goesting naar je werk gaat en thuiskomt met genoeg energie om ook privé in balans te blijven.


Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.