Staat je hoofd op springen ?

Hoe zien jouw dagen er tegenwoordig uit ?

Heb je het gevoel ’s avonds met een voldaan gevoel thuis te komen van het werk of denk je eerder aan wat er morgen alweer allemaal te doen valt ?

Of overvalt jou regelmatig het gevoel dat je nog van alles moet doen, maar daar maar niet in slaagt ? Waardoor je je dan weer schuldig voelt ?

Lig je ’s nachts te piekeren of val jij net heel snel in slaap ?

Als je ’s ochtends wakker wordt en het lijkt of je hoofd één bol watjes is, dan zou het best wel eens kunnen dat jouw “harde schijf” vol zit.

En dan is een “reset” de enige oplossing.

Door de onzekere en steeds veranderende corona situatie, word je constant geprikkeld en uit je comfort zone gehaald. En dat wij mensen veerkrachtig zijn, blijkt meer dan ooit de laatste maanden.

Alleen, je dient jouw veerkracht te soigneren. En dan is regelmatig op de pauzeknop drukken en een stapje opzij zetten belangrijk. Om van de zijlijn even te observeren en te voelen hoe het met je gaat. Zo ga je je niet verliezen in de veelheid aan impulsen en verwachtingen van anderen (en vaak ook van jezelf).

Ben je benieuwd hoe het met jouw veerkracht is gesteld ? Neem dan even de tijd voor deze veerkracht test.

Wil je wat ruimte vrijmaken op je harde schijf ?

#schijfruimtevol

5 tips voor meer fitheid in je hoofd

  1. maak een (familie) planning op én wees mild voor jezelf (én je kinderen) als die uit de hand loopt – “goed is goed genoeg”
  2. durf hulp vragen en deel je gevoelens – je zal merken dat door hulp te vragen je eigenlijk ook de ander helpt
  3. spreek in je werkomgeving duidelijk af wat wel én niet lukt in je (thuis)werk – weet dat een “nee” een “ja” is voor jezelf
  4. neem bewust tijd voor jezelf: ga zwemmen, wandelen of wat jíj ook leuk vindt – bewegen en zelfzorg is geen overbodige luxe in deze uitzonderlijke omstandigheden
  5. raak je er zelf niet uit, schakel dan hulp in

Als loopbaancentrum heeft elke coach/therapeut bij Ylia haar specialisatie: je kan bij ons terecht voor loopbaanvragen, levensvragen, stress & burn-out begeleiding, therapie, bewegingsondersteuning en nog zoveel meer.

Onze missie is dat jíj met plezier in je werk en je leven staat.

Loopbaancoaching kan jou bijvoorbeeld helpen met het leren stellen van grenzen op het werk. Ook kan je werken aan je communicatie skills om in goed overleg te kunnen gaan met collega’s of je leidinggevende. Bestel je loopbaancheques: je betaalt slechts 40€ voor 4u begeleiding.

Veerkracht coaching kan jou dan weer ondersteunen in het blootleggen van je energienemers en gevers. Je krijgt tips aangereikt om jouw energie te leren doseren en je stressbronnen in kaart te brengen. Om van daaruit met gerichte stappen je veerkracht te vergroten.

Als loopbaancoach & veerkracht coach gids ik je graag doorheen je herstelproces of je veranderingstraject.

Check ons volledig aanbod via www.plezierinjewerk.be

Artikel geschreven door Virginie Parent


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.