De zomer. Een tijd van (samen) zijn, van rust en lekker vakantie vieren. Een tijd van meer zijn dan doen. En een tijd van meer vrije ruimte. Op een rustig, gestaag ritme. Een tijd waarin we onszelf wat meer aandacht en tijd mogen schenken.


Meer zijn dan doen

Een doodgewone zomerochtend. Trek je schoenen uit. En laat je blote voeten stap voor stap het ochtendgras zoenen. De dauw maakt je zintuigen wakker. De zon is al even wakker. Absorbeer haar stralen. Sla ze op. Laat je haren vrij. Voel de wind die je streelt. En geniet. De zomer. Het is een tijd van een trager ritme. Een ritme die ruimte geeft om meer te zijn en minder te doen.


Vrije ruimte

Yes. Eindelijk. Minder moetjes en meer magjes. Ik “moet” de kinderen ‘sochtends niet gehaast de auto induwen om op tijd aan de schoolpoort te staan. Ik “moet” niet snel die boterham door mijn strot jagen om mijn eerste meeting van de dag te beginnen. Nope. Ik kan lekker in mijn pyjama de dag beginnen en als het even mag ook eindigen J. Zo zalig, die ruimte om meer magjes in te vullen dan moetjes.


Rust, aandacht en tijd

U leest het goed. Rust. Ondanks de vele terrasjes, festivals, BBQ’s, etc. is het ook echt een tijd van rusten. Tijd nemen voor jezelf. Het is de ideale tijd om aan zelfzorg te doen. Laat je eens lekker verwennen. Of verwen gewoon jezelf door een voetbadje. Het lezen van dat boek dat al zo lang op je kast ligt. Of heel simpel en goedkoop voor je uit te staren. Zwaluwen zien spelen in de lucht. Bijtjes die smullen van verse nectar. Bloemen die zichzelf eindelijk durven laten zien. 

Neem je tijd, schenk jezelf de aandacht die je verdient en dan volgt de rust vanzelf.

Geniet ervan…


Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach voor ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismaking bij Elien?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.