Plezier in je werk is de leuze van ons loopbaancentrum en het is ook de manier waarop wij, als loopbaancoach, in onze job staan.

Om elke dag met goesting te gaan werken, zijn er 3 bepalende factoren. Deze zorgen ervoor dat jij met energie én enthousiasme naar je werk gaat. Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan, zal je eerder afstand van je job ervaren en minder energie halen uit je dagdagelijkse taken.


De 3 G’s voor werkgoesting

Een Gezonde en veilige werkplek

Gelijke kansen

Gemotiveerde collega’s


Een gezonde en veilige werkplek

Opdat jij je job naar behoren kan uitoefenen, is een veilige werkomgeving essentieel. Dit wil zeggen dat jouw werkplek rekening houdt met de fysieke belasting van je werk: heb je eerder een zittende of staande job? Is er een preventieplan en worden er ergonomische aanpassingen voorzien indien deze nodig zijn?

Een veilige werkomgeving is ook een omgeving waarin jij je als werknemer gezien, gehoord én gewaardeerd voelt. Hierbij is het belangrijk dat je open kan zijn en dat je het idee hebt dat jij een eventueel onveilige situatie of een onprettige gebeurtenis ook kan bespreken. Het is als het ware een psychologische veiligheid: als je een fout maakt, is het geruststellend te weten dat je dit makkelijk kan én mag delen. En dat een “off-day” ook helemaal oké is.


Gelijke kansen

In een ideale wereld krijgt iedereen dezelfde kansen en maakt het niet uit wat je leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, afkomst, religie, huidskleur of uiterlijk is. Op die manier ontstaat er vanzelf meer diversiteit op de werkvloer. Bepalende elementen hierin zijn:


  • salaris en bonussen: krijgen jij en je collega’s met gelijkwaardig werk een gelijke beloning? Worden alle salarissen op dezelfde manier berekend?
  • waardering en erkenning: want iedereen in een organisatie draagt bij aan het succes van een bedrijf, ook jíj
  • Opleiding en persoonlijke ontwikkeling: kan iedereen gebruik maken van dezelfde opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden?

Geboeid door het thema ? Meer info kan je hier nalezen


Gemotiveerde collega’s

Gemotiveerde medewerkers zijn mensen die dagdagelijks hun talenten en vaardigheden kunnen inzetten in hun job. Ze weten dat hun noden en behoeften gehoord worden en hebben vaak overleg met leidinggevenden en andere collega’s over de aanpak van hun werk. Bevlogen collega’s halen heel veel voldoening uit hun job. Het zijn mensen, die zeer betrokken zijn en energiek aan de werkdag starten. Heel vaak steken ze anderen ook aan met hun enthousiasme. Door hun grote engagement kunnen ze makkelijker met verandering om.

Wil jij ook de bouwstenen voor motivatie en werkplezier ontdekken ?

Schrijf je in voor onze webinarreeks via deze link.


Deze blog is geschreven door loopbaan en veerkracht coach Virginie Parent.

Je kan haar bereiken via virginieparent@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.