Toen ik (Sofie Stiers) startte met mijn carrière 25 jaar geleden was ik het “noorden” kwijt. Ik wist dat ik wou werken met mensen maar ik zat in een andere richting en ik had een emotionele rugzak. Er waren zoveel loopbaanvragen en zo weinig antwoorden.

De “vraag” die me sterk bezig hield was: “Hoe zou ik kunnen gaan van mijn toenmalige situatie naar mijn huidige?” Dat leek zo moeilijk… andere diploma’s, de noodzaak van een inkomen, werken/studeren, …

Mentaal wist is vaak niet welke keuzes te maken.

Door mijn therapie opleiding kwam ik in contact met methodieken die hielpen om innerlijke antwoorden te ervaren (voelen/vinden). Ik merkte dat het me kracht gaf om keuze te maken omdat ik van binnenuit kon voelen dat het de juiste keuzes waren. Ze waren me niet door andere aangeraden of gezegd.

Je job opgeven is niet evident.

Het is veel wat je opgeeft. Mentaal vroeg ik me af “ben ik wel juist?”, “wat als het fout is?”… Maar na oefeningen die me in contact brachten met diepgaande innerlijke antwoorden was ik zeker. Vervolgens voelde ik de kracht en zekerheid om die stappen te zetten die nodig waren. En had ik ook het geduld om te wachten tot de juiste job op mijn pad kwam. Bovendien voelde ik ook wat niet de juiste keuze was.

Het was een weg met vallen en opstaan.

Maar ik ben blij dat ik het doorstaan heb.

Een methodiek die ik momenteel veel gebruik, ook binnen loopbaanbegeleiding is Focusing. Ik geef je graag wat uitleg.

loopbaanvragen

Het is geen traditionele vragenlijst.

Focusing brengt je aandacht naar je binnenkant. Je gaat antwoorden in jezelf vinden, dat vraagt vaak moed. Je komt je stress tegen, je problemen, je zorgen maar als je durft te echt te kijken en weet hoe het werkt, kom je ook je antwoorden op je vragen tegen. Dat geeft vervolgens zo’n innerlijke rust en maakt je zoveel krachtiger. Geen twijfels meer en je zelfvertrouwen groeit.


Werkstress

Focusing werkt ook heel erg goed wanneer je stress op het werk hebt. In onderstaande video geef ik je graag meer uitleg over Focusing.

loopbaanvragenMaar let op: het is een ervaringsgerichte methodiek waaraan ik woorden probeer te geven. Voor wie wil kan na de video ook een voorbeeld van Focusing bekijken.
Want je kan Focusing aanleren om thuis te doen, om me een focusingmaatje te doen of in begeleiding.


Heb je hierover vragen?

sofie stiers

Deze informatie wordt gedeeld door Sofie Stiers. Ze is de oprichter/coördinator van het loopbaancentrum maar tevens ook loopbaancoach.
Wil je iets vragen? Dan kan je bij haar terecht.

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek wanneer je gebruikt maakt van loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid?

Heb je hierover vragen?
Je kan Sofie bereiken via sofiestiers@ylia.be


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.