Where focus goes, energy flows, results show. Wat je aandacht geeft groeit. Die kracht hebben we allemaal. Dus vraag jezelf eens af, waar gaat mijn focus naartoe? Wat geef ik aandacht? 1  gedachte zit boordevol kracht. We kunnen dus maar beter focussen op datgene wat jij wil dat groeit. En dat vraagt om focus, richting en actie. Allemaal evenwaardig aanwezig. Niet altijd gemakkelijk. Maar het leven leert ons: “oefening baart kunst” ;). Dus ready, set, go….


Focus

Focus staat voor aandacht. En aandacht staat voor bewustwording. Je wordt je bewust van je gedachtenstroom, je handelingen, … Waar denk jij aan? Waar gaat jouw aandacht naartoe? Kijk je eerder naar wat je die dag gerealiseerd hebt? Of kijk je eerder naar al datgene dat nog gedaan moet worden?

Wil je van job veranderen? Een nieuwe weg inslaan? Wil je als zelfstandige beginnen? Wacht niet en begin vandaag met jouw focus te richten op jouw doel. Want gerichte focus op een duidelijk doel geeft resultaat. En resultaat geeft voldoening. Hoe groot of hoe klein dat resultaat ook mag zijn.


Doel

Een doel geeft een richting aan. En richting geeft een duidelijke invulling aan je focus. Waar mag ik mijn focus meer of minder op richten om mijn doel te bereiken? Wees je bewust van jouw tijdsbesteding. Waar steek je energie in? Wat doe je tijdens je vrije tijd? Kijk je altijd tv? Of is er ook tijd om te werken aan het zoeken naar vacatures? Het maken van dat ene schilderij? Of het uitproberen van dat ene recept?

Definieer een duidelijk doel zodat je de stappen ernaartoe duidelijk kan definiëren. En je weet waarom je een bepaalde stap zal moeten zetten om dat ene doel te bereiken. Doelgerichte focus geeft betekenis aan die ene stap die je mag zetten.


Actie

Start en ga ervoor. Wacht niet op de perfecte dag. Het perfecte gevoel. Of “de perfectie” in het algemeen. Het resultaat creëren we door te proberen. Te finetunen. En nog eens te proberen. Stappen te zetten. Vooruit. Terug achteruit. En dan weer vooruit. Oefening baart kunst. Dus geef jezelf de tijd die nodig is. En zet de stappen op jouw tempo. Doelgericht, volgens jouw routeplan.


Geduld

Probeer te midden van dat alles om geduld op te brengen voor de tijd die verandering vraagt. De stappen die je zet. Doelgericht focussen vraagt tijd. Een duidelijk doel definiëren vraagt tijd. Neem die tijd. En wees onderweg geduldig en mild voor jezelf. Dan worden die stappen eens zo leuk.

Veel succes en focus gewenst!Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer.Elien werkt als loopbaancoach voor ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute. Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.beWist je dat je recht hebt op een gratis kennismaking bij Elien?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.