Laat je door kinderen de weg wijzen!


Het is niet voor niets dat wij bij Ylia een kind op de foto hebben staan.  Een kind dat bloemen water geeft zodat ze de nodige voeding krijgen om te groeien.

Je mag zijn wie je bent

Ik zag vandaag een meisje van 1.5 jaar spelen.  Ze kon zich focussen op dat waarmee ze bezig was, niet toegevend aan afleidingen van buitenaf.  Ze verkende eerst voorzichtig de ongekende wereld waarin ze kwam, nam haar tijd om deze nieuwe wereld te verkennen met haar vader als veilig baken. Ze deed enkele stappen vooruit en toen weer naar hem terug.  Elke keer een beetje meer stapjes om uiteindelijk te komen waar zij wou:  een boekje dat op de tafel lag. Daarna begon ze te experimenteren met voeding.  Een beetje water bij het brood … dat was lekker!


Op het einde van de ochtend slaagde ze erin om stralend van geluk de hele ruimte in te nemen met een vrije lach, om te hebben geëxperimenteerd met alles wat in haar bereik lag.  Om vervolgens met een diepe zucht helemaal rustig in slaap te vallen.  Tot … het volgende moment.


Je mag zijn wie je bent met je fouten en gebreken…


Het is niet voor niets wat wij bij Ylia een kind op de foto hebben staan.

Hoe zou het zijn om dicht bij je eigen energie en focus te blijven en om zo, elke dag, stapje per stapje, op je eigen tempo de wereld te verkennen. Hoe zou het zijn om op die manier een job te zoeken, je eigen loopbaanpad te stappen?

Volgende quote van Anne Terruwe las ik heel wat jaren geleden en sluit hier mooi bij aan.
Als loopbaancoach bij Ylia voel ik mij bevoorrecht om samen dit pad te bewandelen, om als het ware deel uit te maken van het water dat het nieuwe pad doet ontwikkelen. Dat brengt ook mij dicht bij mijn eigen focus en energie.  Als het ware een win-win resultaat 😊


Wil je hierover meer weten?

Deze blog is geschreven door Peggy Poppe.
Ze is psychotherapeute, geeft les in oa loopbaancoaching en werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia.

Je kan haar bereiken via peggypoppe@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij loopbaanbegeleiding?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.