Oftewel de perfecte life hack voor alle professionele procrastinators aka uitstellers. Uitstelgedrag, de één heeft er al meer last van dan de ander. De oorzaak ervan ligt ruw geschat voor 99% aan onze gedachten en slechts voor 1% aan de realiteit, het probleem zelf. Het zou dus niet genetisch bepaald zijn ;). Oef. We kunnen er dus iets aan doen. Namelijk actie ondernemen…


99%

99% van ons uitstelgedrag vindt plaats in de gedachten die door ons hoofd dwalen. Gedachten die vaak gelinkt zijn aan ons verleden. Hierdoor maken we op voorhand al verhaaltjes over hetgeen eventueel allemaal zou kunnen gebeuren. Je ken het wel, de ja-maar, wat-als verhaaltjes. Waarom doen we dit? Vaak is het gelinkt aan: faalangst, perfectionisme, zelfvertrouwen. Aan de basis van dit alles ligt angst. En angsten, daar kunnen we iets mee…


1%

Uitstelgedrag wordt slechts door 1% bepaald door de realiteit. Het probleem zelf. Datgene wat er werkelijk gebeurt. De feiten. Het resultaat. 1% lieve mensen, dat is peanuts.

Het probleem ligt dus niet bij het probleem zelf maar aan de manier waarop wij het probleem benaderen. Onze gedachten. Top nieuws dus want aan onze gedachten kunnen we wel zelf iets doen. Maar hoe dan?


Hoe?

Act.

A_action
C_Changes
T_Things

uitstellers

Door actief iets te doen, gaat er sowieso iets veranderen. En verandering brengt beweging. En beweging brengt dan weer nieuwe ervaringen teweeg. Waardoor we dingen leren. En echt in de wereld staan. En er dus niet buiten, met onze doemgedachten.

Ga er dus met je blote voeten instaan.

En leef, experimenteer en proef het leven.Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.