Werkbaar WerkWerkbaar werk is werk dat jou motiveert en waarbij je voldoening of tevredenheid ervaart in wat je dagelijks doet. Een werkbare job is een job, die je arbeidsvreugde geeft en waarmee je energie tankt. #plezierinjewerk dus 😉

De kwaliteit van je werk is een belangrijke graadmeter in werkbaar werk: als je in een omgeving werkt, die je boeit én stimuleert, als je werk in balans is met je privé leven en als je gezonde stress ervaart, dan ervaren mensen hun werk als kwalitatief.

Onderzoek wijst uit dat wie werkbaar werk heeft, met plezier langer blijft werken en minder snel ziek wordt. Iedereen is dus gebaat bij werkbaar werk: werknemers Ă©n werkgevers.Wat is “werkbaar werk” eigenlijk ? In deze blog vertel ik je er graag wat meer over.

Het is Ă©Ă©n van de 9 thema’s waarmee je tijdens een loopbaan coaching traject aan de slag kan gaan.

 • werkbaar werk = haalbaar werk
  • dit wil zeggen dat jouw taken en verantwoordelijkheden in lijn liggen met jouw talenten en kennis
  • jij ervaart je werkomgeving enkel als stimulerend als die omgeving jouw talenten ondersteunt
 • werkbaar werk = werk dat jou dagdagelijks motiveert
  • naast datgene wat je kent Ă©n kunt, is het ook belangrijk dat je job je uitdaagt – gezonde stress is hierbij een motiverende factor
 • werkbaar werk = toekomstgericht en afwisselend
  • als je aanvoelt dat er voldoende toekomstperspectief is in je werk en/of sector, ga je op zoek naar de stappen die je hiervoor kan ondernemen richting dat perspectief of doel
  • hierdoor voelt je job als gevarieerd aan
 • werkbaar werk = goed te combineren met je gezin en je vrije tijd
  • een gezond evenwicht tussen je werk en je privĂ© zorgt dat je dagelijkse ademruimte ervaart om activiteiten buiten je werk te doen, die je opladen en energie geven
  • wat er dan op zijn beurt weer voor zorgt dat je met een grote glimlach aan een volgende werkdag begint

Levenslang leren

Als je werkgever je de ruimte biedt om een extra opleiding te volgen, kan je tal van voordelen genieten waardoor werk, opleiding en privé te combineren blijven. Bovendien werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Ook dat versterkt werkbaar werken. Levenslang leren kan je leren.


Wil je duurzaam aan de slag blijven ?

Contacteer me en laat ons met concrete tools aan de slag gaan zodat jij met goesting aan de slag blijft. We kijken samen naar hoe je je kan organiseren, in welke omgeving jouw talenten en competenties floreren en jij als mens groeit. En mogelijks is een loopbaanovergang wel een piste voor je. Of kijken we in je huidige werkomgeving wat anders kan om gemotiveerd aan het werk te blijven.

Via deze website vind je ook nog allerlei extra info en tools over dit thema.


Wil je hierover meer weten? Of samen met een loopbaancoach aan de slag gaan via loopbaancheques?

Deze blog is geschreven door onze loopbaancoach Virginie Parent.

Zij is naast loopbaancoach, ook veerkracht coach. Ze heeft ervaring in outplacement en is gespecialiseerd in yoga & mindfulness. Je kan met haar contact opnemen via virginieparent@ylia.be.

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek wanneer je gebruikt maakt van loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.