21e eeuwse vaardigheden, weet jij wat dat is?
Ik kan er wel iets bij bedenken maar wat het exact is?

Maar eigenlijk gaat het om een combinatie vaardigheden.


Overzicht 21e-eeuwse vaardigheden

21e-eeuwse vaardigheden zijn 14 sleutelcompetenties, verdeeld over 4 kwadranten, om succesvol te zijn in het werken en leven in de 21e eeuw.  


  • zelfsturing
  • sociale vaardigheden
  • digitale geletterdheid
  • denkkracht

Het gaat om het feit dat persoonseigenschappen belangrijker worden in de werkcontext van de toekomst. Bovendien kan je deze vaardigheden bijschaven of verder ontwikkelen door opleiding.


Vroeger was een diploma voldoende

Heb je geen diploma maar kan je wel aantonen dat je over voldoende vaardigheden beschikt? Of heb je wel een diploma maar mis je de nodige eigenschappen om bijvoorbeeld jezelf bij te sturen dan zal dit invloed hebben op hoe je je door de werkcontext geëvalueerd wordt.


Je kan deze vaardigheden ontwikkelen

Het voordeel van deze vaardigheden is dat ze kan ontwikkelen. Het zijn soms korte opleidingen en/of cursussen dit je al op weg zetten om hierin te groeien. Op de VDAB site kan je een gamma van opleidingen, webinars, lezingen over dit aanbod volgen. Bovendien zijn ze gratis. Maar dat kan natuurlijk ook ergens anders.

Wil je diepgaand je in zo’n thema ontwikkelen dan kan je kiezen voor een opleiding. Of wil je enkel weten wat het is, dan kan je voor een webinar kiezen. Zo is het aanbod afgestemd op je tijd en je noden.

Waar vind je hierrond uitleg per thema?

Dat vind je op de website van de VDAB uitgeschreven:

https://digitalisering.webleren.be/21EV/aanbod/#/

sofie stiers

Deze informatie wordt gedeeld door Sofie Stiers. Ze is de oprichter/coördinator van het loopbaancentrum maar tevens ook loopbaancoach. Heb je hierover vragen? Dan kan je bij haar terecht.

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek wanneer je gebruikt maakt van loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid?

Heb je hierover vragen?
Je kan Sofie bereiken via sofiestiers@ylia.be


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.