Het vinden van een nieuwe job kan lastig en vermoeiend zijn. De zoektocht kan soms aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Hoe kan je van deze jobzoektocht toch een inspirerend parcours maken? Eerst en vooral: erkenning. Erken dat de zoektocht niet van een leien dakje verloopt. Vervolgens: take a break! En herdefinieer je zoektocht waarin je 200% eerlijk bent met jezelf. Wat heb jij ècht nodig? En ondertussen: zelfzorg. Blijf leuke dingen doen voor jezelf! En weet, hulp vragen mag… Een jobcoach kan je helpen om van de zoektocht een leerrijk en succesvol traject te maken met als eindresultaat: een job waar jij blij van wordt. Let’s get started!


Erkenning

We kennen het allemaal wel, dat gevoel van 20 cv’s te versturen en geen enkel antwoord te ontvangen. Dat voelt als afwijzing en werkt ontmoedigend. Erken dit gevoel. Erken voor jezelf dat de zoektocht niet altijd van een leien dakje loopt. Dat het vermoeiend is om steeds die energie te steken in het zoeken naar een job. Cv’s te versturen. En dan geen enkele return te krijgen. Indien je het gevoel hebt dat de zoektocht naar een job je te veel energie vraagt. Stop dan met zoeken. En neem even de tijd om je zoektocht te herdefiniëren.


Herdefinieer je jobzoektocht

Door even een pauze in te lassen en te stoppen met zoeken, kan je weer met een nieuwe frisse blik naar jouw zoektocht kijken. Je creëert ruimte. Ruimte om te ademen. En te ontstressen van de jobzoektocht. Hierdoor kan je je zoektocht finetunen naar zoektermen waar jij blij van wordt. Waar jij nood aan hebt om te schitteren en helemaal in je kracht te staan. Wees hierbij vooral eerlijk en lief met jezelf.


Zelfzorg

Een vaak vergeten behoefte tijdens de zoektocht naar een nieuwe job is: zelfzorg. Neem genoeg de tijd om die dingen te doen die jou deugd doen. Wandelen. Dansen. Lezen. Zingen. Wat het ook is. Neem de tijd om te ont-moeten. Dan worden de momenten van zoeken net dat ietsje zachter.


Jobcoach: een gids in jouw jobzoektocht

De zoektocht naar een nieuw job kan soms aanvoelen als eenzaam en zwaar. Als jobcoach, zijn we er om licht te schijnen op jouw kracht. Jouw talenten. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om te schitteren. Waar sta jij echt in je kracht? Wat zijn jouw kerntalenten? Weet: je bent niet alleen. Samen gaan we op pad. En vinden we jouw speld in die hooiberg…


Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach voor ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.beWist je dat je recht hebt op een gratis kennismaking bij Elien?

Categorieën: Blog

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.