Waarom kiezen voor loopbaancoaching?

Het mooie aan loopbaancoaching is dat het zelfreflectie en zelfbewustzijn stimuleert. Het geeft een dieper inzicht in de eigen emoties, drijfveren en behoeften, waardoor men beter leert om te gaan met uitdagingen op het werk.

Werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling leidt ook tot meer voldoening op het werk, en een positiever gevoel van eigenwaarde.


Jouw levenslijn

Het tekenen van een levenslijn kan daarbij een waardevol hulpmiddel zijn bij loopbaancoaching omdat het helpt om iemands levenservaringen, beslissingen en mijlpalen visueel in kaart te brengen. Dit zijn: belangrijke momenten, successen en uitdagingen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.  

Het stelt zowel de coach als de coachee in staat om een dieper inzicht te krijgen in welke mate deze verschillende levensfasen verband houden met eerder gemaakte loopbaankeuzes. 

Het proces van het tekenen van een levenslijn dwingt de coachee ook na te denken over eventuele herhaalde thema’s of obstakels, de impact van eerdere beslissingen in de loopbaan en hoe in de toekomst beter te navigeren, én het stellen van toekomstige loopbaandoelen. 

Een terugblik op eerdere successen en uitdagingen, kan bovendien de motivatie vergroten en helpen bij het vaststellen van de eigen veerkracht.

Het tekenen van een levenslijn kan dus een krachtig instrument zijn, bedoeld om een solide basis te leggen voor verdere loopbaanontwikkeling, en als ondersteuning bij het maken van doelgerichte plannen en het formuleren van realistische loopbaandoelen.


Niet zomaar een loopbaancoaching, maar persoonlijk én op maat!

Ikzelf vind het als coach heel fijn om te werken met een levenslijn. Op deze manier wordt het een heel persoonlijk traject, en verloopt de loopbaanbegeleiding geheel op maat van de coachee.  Er wordt op die manier rekening gehouden met ieders unieke levensloop, en is ook volledig afgestemd op het ritme en behoeften van de coachee.

Merk je dat je worstelt met fysieke of mentale gezondheidsproblemen als gevolg van werk, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Door bewust te zijn van de impact van werk op jouw welzijn, kun je pro-actieve stappen ondernemen om een gezondere werkervaring te bevorderen. Dit bewustwordingsproces legt de basis voor positieve veranderingen en het nemen van doordachte beslissingen met betrekking tot je werk en loopbaan.  Je gezondheid is tenslotte van het allergrootste belang!


Deze blog is gemaakt door onze loopbaancoach Dominique Wauters.  Zij werkt als leidinggevende in de automotive sector, en is daarnaast ook loopbaancoach bij Ylia loopbaancenter.

Je kan haar bereiken via dominiquewauters@ylia.be.

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij Dominique voor loopbaanbegeleiding?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.