Het bedrijfslandschap is sinds de Corona-pandemie fel door elkaar geschud. Vele mensen werden geconfronteerd met een aangepast werkritme of zagen hun taken wijzigen. Sommige sectoren werden van de ene dag op de andere ‘booming business’ terwijl anderen hun activiteiten in rook zagen opgaan. Dit heeft een enorme impact gehad, zo merkt ook VDAB.


Deze Vlaamse tewerkstellingsdienst merkt die aanzienlijke wijzigingen ook op. Vele vacatures geraken niet ingevuld, er is een grote vraag naar heroriëntering en de lijst van knelpuntberoepen werd aangepast.


Maar wat kan VDAB voor jou betekenen?


In eerste instantie is de VDAB-website een interessant platform om een job te zoeken en te vinden. De combinatie van een trefwoord met een postcode levert jou meteen een lijst met openstaande vacatures. Daarbovenop zijn er interessante tools om jouw jobbereik te ontdekken of om op basis van jouw interesses andere beroepen te ontdekken. Er zijn daarbovenop een tiental loopbaantesten die je kan afnemen.


https://www.vdab.be/orienteren#


Ook voor het solliciteren word je bij de hand genomen. Een ruim aanbod aan voorbeeldbrieven, webinars en handige tips brengt de klant een stuk korter bij een succesvol sollicitatiegesprek. Daarbovenop zijn er online coaches die met veel plezier jouw cv en motivatiebrief willen nalezen of waarmee je jouw sollicitatiegesprek kan inoefenen.


https://www.vdab.be/jobs/brief

https://www.vdab.be/solliciteren


Als aanvulling zijn er eveneens een groot aantal opleidingen, infosessies en worskhops die online of fysiek gevolgd kunnen worden. 


https://www.vdab.be/opleidingen/aanbod?p=1


Heb je interesse?

Begin alvast met het aanmaken van een account en krijg zo toegang tot alle informatie.

Is de zoektocht naar een nieuwe job toch complexer of wil je graag professionele begeleiding in het ganse verhaal. Dan kan je terecht bij onze loopbaancoaches.


Sofie Vervloet

Deze blog is geschreven door Sofie Vervloet.

Wie is Sofie?
Ze is leerkracht in het deeltijds onderwijs, life coach en werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia.

Je kan haar bereiken via sofievervloet@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij Sofie voor loopbaanbegeleiding?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.