Als coach en therapeute ben ik continue in ontwikkeling, verandering en groei. Ik leer bij door te blijven lezen, workshops te volgen en te delen met gelijkgestemden. Daardoor ben ik continue in beweging. Pas ik aan. En stuur bij daar waar nodig. Toch heb ik gemerkt dat er steeds 3 pijlers aanwezig zijn wanneer een coaching sessie echt goed voelt voor zowel de coachee als mezelf. En dat zijn intuïtie, oplossingsgerichtheid en humor.


Intuïtie

Mijn intuïtieve kracht is de leidraad voor het hele verloop van een coaching traject.
Als kind voelde ik mijn omgeving al heel sterk aan waardoor mijn voelsprieten soms overuren draaiden. Nu zet ik deze voelsprieten in om mensen verder op weg te helpen. Graag maak ik jouw voelsprieten terug wakker door contact te maken met je intuïtie, je buikgevoel. Wat zegt jouw buikgevoel wanneer je ja zegt tegen het ene? En nee tegen het andere? Vanaf dat er terug contact is met je intuïtie gaan we samen op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen die zich voordoen.


Oplossingsgericht

Beslissingen nemen en veranderingen in gang zetten, maken ons allemaal weleens onzeker of zetten ons aan het twijfelen. Het is de normaalste zaak van de wereld. Maar in ons hoofd blijven tollen over “wat als …”, helpt ons geen stap vooruit. Geloof me , ik heb het meerdere malen geprobeerd ;). Wat wel helpt is zoeken naar oplossingen door erover te praten met anderen, te delen. Via praktische en creatieve oefeningen ga ik samen met jou op zoek naar concrete oplossingen. Humor is hierbij nooit ver weg.


Humor

Er is niets mooier dan een lach en een traan die samengaan. Soms komt er in een gesprek iets naar boven dat pijn losmaakt en verdriet naar boven haalt. En dat is belangrijk om verder te gaan. De echte struikelblok vast te pakken. En nadien de volgende stap te zetten. Ik maak daar graag ruimte voor. Verzacht het dan met veel liefde in een deken van humor. Hierdoor neemt de zwaarte van de pijn af. Maakt het ruimte voor zachtheid. En herinnert het ons aan de transformatieve kracht die in ons schuilt.

Wil jij ook meer contact maken met die kracht, je innerlijk weten?  En heb je nood aan een oplossingsgerichte aanpak?

Contacteer me dan geheel vrijblijvend voor een eerste kennismaking.

Ik kijk er alvast naar uit.

coaching

Deze blog is geschreven door Elien De Schouwer. Elien werkt als loopbaancoach in ons loopbaancentrum ylia. Hiernaast is ze een creatieve duizendpoot, schrijft ze CV’s en is ze creatief therapeute.

Je kan haar bereiken via eliendeschouwer@ylia.be

Je kan alvast een gratis kennismaking vragen of een eerste afspraak maken.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.