Zorgen voor iemand en werken?

Hoe krijg jij het allemaal rond?

Het is telkens opnieuw een zoektocht om je evenwicht te vinden en opnieuw te ‘hervinden’ als het erger wordt.

Elke loopbaanbegeleider of HR medewerker heeft het steeds over een job die bij je kwaliteiten past. Een functie die aansluit bij wie je bent en niet alleen dat, liefst in een bedrijf die aansluit bij je eigen intrinsieke waarden.

Top. Alleen maar aan te bevelen!

En dan komt de ‘zorg’ op je pad.

Plots wordt er iemand in je omgeving ziek en dan is het ‘alle hens aan dek’.

Je staat ervoor en je moet ervoor.

Zonder nadenken.

Wat kan je anders?

Maar …

Niemand heeft het over de kwaliteiten die je moet hebben als je zorgt voor iemand?

Nochtans is het wel een extra job. Eentje die door iedereen stevig onderschat wordt.

Van hot naar heir…

De organisatie, de dokters, van hot naar heir voor medische onderzoeken, beslissen welke medicijnen/ingreep het beste is, externe hulp zoeken (kiné, familiehulp, verpleegster aan huis, … )

Als het gaat over een zieke partner tja dan valt het hele huishouden én de opvoeding van je kinderen op je schouders. Dikwijls wordt je dan ook nog de belangrijkste kostwinner. Dus je eigenlijke job is écht wel belangrijk!

Gaat het om je ouders, dan sijpelen er andere taken binnen. Hun rekening beheren want dat heeft je ma nooit gedaan. Boodschappen gaan doen want dat heeft je pa nog nooit gedaan.

You’ve got the picture!

En of je nu de kwaliteiten hebt voor het zorgen voor iemand … dat zal iedereen een worst wezen.

Wat zijn die kwaliteiten die je nodig hebt bij het zorgen voor iemand?

Als we gaan kijken naar de kwaliteiten van iemand die professioneel bezig is in de zorg: verpleegster, zorgkundige in een WZC dan spreken ze bij de job beschrijving van volgende kwaliteiten van iemand die in de zorg werkt:

1)      Empathie voor je medemens, dat willen zorgen voor anderen als iets dat je gegeven is, als een intrinsieke motivatie.

2)      Communicatieve ingesteldheid: Let op, dit gaat niet alleen over goed kunnen praten. “In de zorg moet je kunnen luisteren en tussen de regels en behoeften van mensen lezen. Je moet mensen kunnen inschatten”.

3)      Kunnen samenwerken: jij bent de link tussen dokters, verplegers, apotheek, familiehulp, woonzorgcentrum, ziekenhuis en niet te vergeten: de familie!

4)      Flexibiliteit: wisselende uren, af en toe ’s nachts opstaan voor een verzorging, vooruit kunnen kijken en je voorbereiden op wat er komen zal. Misschien zelfs een rouwproces met een palliatieve zorgsituatie.

5)      Sterk zijn in plannen en organiseren deze vaardigheden maken flexibel werken mogelijk gedurende een langere periode zonder dat je jezelf opbrandt. Zeer essentieel binnen de context van zorg en werk!

6)      Digitale vaardigheden worden onmisbaar, denk maar aan geautomatiseerde hulpmiddelen zoals de ondersteuning via smartphones bij revalidatie, het monitoren van bijvoorbeeld de bloeddruk en digitale administratie en communicatie.

7)      Bereid zijn om bij te leren: dat wordt als volgt geformuleerd in een job beschrijving “met deze ingesteldheid hoef je niet alle vaardigheden vandaag al te bezitten maar je kan via een gevarieerd opleidingsaanbod aan jezelf werken.

Dat zijn de vaardigheden die vandaag de dag gevraagd worden als je een job wil in de zorgsector.

Nu, jij zorgt voor iemand … heeft iemand naar je kwaliteiten gevraagd?

Heeft iemand samen met jouw je kwaliteiten bekeken? Wat zijn je sterktes en wat zijn eerder je zwaktes.

Ik vermoed van niet.

Je doet gewoon wat er moet gebeuren.

Echter sommige taken bij dat zorgen voor iemand putten je uit.

Sommige taken vind je heerlijk om te doen en doe je met plezier. Bij andere loopt de moed tot in je schoenen als je er nog maar aan denkt.

Net die taken zou je ‘ns moeten kijken om uit te besteden. Niet evident, nee, niet de kennis van je eigen kwaliteiten en nog minder het uitbesteden.

Maar als je blijft energie steken in datgene wat je totaal uitput … dan steven je af op een burn-out.

Daarmee wil ik je helpen.

Nee, niet om aan die burn-out te komen, wel om te kijken hoe je die vermijd.

Hoe je een evenwicht vind tussen je werk-live-zorg balans.

Welke je kwaliteiten zijn en waar je energie van krijgt.

Hoe je om kan gaan met al die taken die op je af komen zonder je energie te verliezen.

Kortom te kunnen blijven werken zonder er onderdoor te gaan én zonder minder te zorgen.

Dat wil ik voor je.

Deze blog is geschreven door Marianne Stevens. Je kan haar bereiken op mariannestevens@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek wanneer je gebruikt maakt van loopbaancheques gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid?

Ontvang de opname van het webinar van Sofie en Peggy over wat loopbaanbegeleiding is en blijf weekelijks op de hoogte van de nieuwe blogs en andere loopbaancoaching nieuwtjes! 

We respect your email privacy