Vergeet niet vanuit je hart te werken?

Wie wil dat niet ?

Echter, als je de vraag stelt wie er 80% van zijn werktijd een job doet waar hij of zij blij van wordt, dan valt het resultaat erg tegen. 

Wat maakt dat mensen ervoor kiezen om een job te doen en te blijven doen die geen voldoening geeft ? 

Vaak heeft men geen idee van eigen talenten, mogelijkheden, drivers. Het is een uitdaging om jouw achterliggende drijfveer, jouw passie te ontdekken.  Het is als loopbaancoach ook steeds weer heel uitdagend om met de coachee samen dit loopbaanpad te verkennen, te ontdekken en uit te stippelen.  Focus ligt hier steeds op wat de coachee vleugels geeft.

werkvreugde

Loopbaancoaching op maat, ook voor meer werkvreugde.

Dit kan echt een wereld van verschil betekenen.  Voor vele coachees is het een verademing.  Soms is het de eerste keer dat ze ervaren dat er echt naar hen geluisterd wordt, dat er een gemeenschappelijke taal gesproken wordt door een coach die, samen een op jouw maat traject uitstippelt.  Dit vraagt van de loopbaancoach, naast een degelijke opleiding, vaardigheden als empathie, hospitality en betrokken nieuwsgierigheid.  Betrokken nieuwsgierigheid die ervoor zorgt dat de coachee zich gehoord en begrepen voelt, zonder oordeel en met respect. 

Kortom, loopbaancoaching op maat komt erop neer dat je coach samen met jou de loopbaanweg aflegt.  Om op het einde van het traject een mooie, spontane lach op jouw gezicht te toveren als je al je nieuwe en “opnieuwe” mogelijkheden ziet.

Ikzelf werk steeds op maat omdat elke persoon uniek is, met zijn eigen ervaring, geschiedenis, moeilijkheden, gewone of ongewone talenten. In mijn ervaring als loopbaancoach heb ik gemerkt dat dat ook het beste resultaat geeft.  Het is voor mij ook steeds een nieuwe uitdaging om te zoeken naar mogelijkheden, naar talent, naar drive, naar de gepaste taal. Ik merk vaak dat mensen zich niet meer bewust zijn van de verschillende keuzes die ze kunnen maken. Opnieuw contact maken met wat je graag doet, met je kwaliteiten, kortom, met jezelf en van daaruit bewuste keuzes maken binnen je werkveld, brengt vanzelf terug plezier in je werk.

Deze blog is geschreven door Peggy Poppe. Je kan haar bereiken via peggypoppe@ylia.be

Of via de telefoon: 0474/502.332

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismakingsgesprek bij loopbaanbegeleiding?

werkvreugde


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.