Een nieuwe uitdaging: ja graag of liever niet?

Op sommige momenten in ons leven staan we gewild of ongewild voor een nieuwe uitdaging.

En dit voelt dus niet altijd even goed aan. Bij 1 van mijn klanten was de verandering niet gewenst maar wel onvermijdelijk. We moeten nu éénmaal verder in het leven en daar kunnen de nodige angsten bij komen kijken.

Zaken die ons het engst lijken zijn de zaken waar we het meeste van leren.

Iets bereiken in het leven kunnen we niet zonder er moeite voor te doen maar die moeite is het wel waard! Na de moeite word het leven mooier. We groeien, bereiken onze dromen en het leven lacht ons toe. Uiteindelijk gaan we juist uitkijken naar een nieuwe uitdaging in plaats van er bang voor te zijn.

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. De eerste stap zetten kan al een zware inspanning zijn. Wat houdt mijn klant dan zoal tegen:

  • Wat als ik het niet goed doe?
  • Wat gaan ze van mij wel niet denken?
  • Kan ik dat wel?

Onze eigen gedachten spelen een grote rol in dit proces. Waardoor krijg je stress en breekt het angstzweet je uit? Alles wat er in je hoofd omgaat. Is het zo erg om een fout te maken? Je kan in het leven niet alles controleren, fouten maken doen we allemaal.

We willen een goeie indruk maken, maar juist door ons zo druk te maken loopt het mis. Niemand vraagt van jou om perfect te zijn. Het beste wat je kan zijn is jezelf.

“Ja, maar ik ben zo onzeker”.

Elke stap die je zet, elke ervaring die je op doet zal je zelfzekerder maken en ook trotser op jezelf.

Alle begin is moeilijk

Alle begin is moeilijk maar het word steeds makkelijker en ook leuker. Je kan het vergelijken met autorijden leren rijden. In het begin zijn er zoveel zaken waar je op moet letten. Het lijkt allemaal ingewikkeld maar na een tijdje gaat het vanzelf en krijg je plezier in het autorijden.

Ben je niet tevreden in je huidige werksituatie?
Zou je graag (iets) veranderen maar blijf je ter plaatse trappelen omdat je niet durft?

Of heb je andere loopbaanvragen?

Dit artikel is geschreven door Elke Glorieus.
Je kan haar bereiken via mail: elkeglorieus@ylia.be

Wist je dat je recht hebt op een gratis kennismaking bij loopbaanbegeleiding?

Ideaal om online te ervaren of het klikt!

Ontvang de opname van het webinar van Sofie en Peggy over wat loopbaanbegeleiding is en blijf weekelijks op de hoogte van de nieuwe blogs en andere loopbaancoaching nieuwtjes! 

We respect your email privacy